You are here
Home > Borilački > Treninzi po snegu za novu energiju nacionalnog tima! Srpski bokseri završili pripreme na „KROVU EVROPE“

Treninzi po snegu za novu energiju nacionalnog tima! Srpski bokseri završili pripreme na „KROVU EVROPE“


Najbolji srpski bokseri proveli su tri nedelje na pripremama na Kavkazu, sa ruskim kolegama i prema rečima selektora Milana Piperskog, stekli neverovatno iskustvo.

Srpski tim od 12 članova trenirao je na Elbrusu, poznatom po fascinantnoj prirodi, neaktivnom vulkanu i najvišim vrhom Evrope na nadmorskoj visini od 5.642 metra.

– Neverovatno iskustvo za sve nas. Do juče nismo ni znali da nešto ovako postoji na planeti, takva priroda, takva lepota, ali i takvi uslovi za rad koji te očeliče za narednih 10 godina. Nekoliko decenija sam u boksu, ovako nešto još nisam doživeo, niti bilo ko od nas iz srpskog tima. Odradili smo paklene pripreme, ali zlata vredne. To je ono što nam je trebalo, nova energija, adrenalin, novi kiseonik u našim plućima – rekao je Piperski, a preneo Bokserski savez Srbije.

Foto: Bokserski savez Srbije / Ustupljene fotografije

Bokserski savez Srbije

Trenirali smo svakodnevno dva do tri puta, što napolju po snegu, što u salama, sve po planu i programu zajedno sa ruskom selekcijom, velesilom u ovom sportu.

– Imali smo i rusku saunu, što je takođe posebno iskustvo. Hvala Bokserskom savezu Srbije koji nam je omogućio da doživimo nešto što smo do sada mogli samo da gledamo na TV-u, hvala braći Rusima koji nas ni jednog trenutka nisu odvajali od sebe, svi smo bili jedan tim i zajedničkim snagama radili smo vredno na tome da se sa najvišeg vrha Kavkaza vratimo nikad jači – istakao je Piperski.

Iz Bokserskog saveza Srbije saopštili su da je zvanično poznato da će se završne kvalifikacije u boksu za Olimpijske igre u Tokiju biti održane u junu u Parizu.

Šansu da izvade ulaznicu za OI u Japanu imaju bokserka Nina Radovanović i bokser Vladan Babić.

VIDEO: Predsednik Svetske bokserske federacije gost Srbije

Source link

Slicni artikli

Top