You are here
Home > Fudbal > Iz Prištine prete Špancima: Ne igramo bez himne i zastave

Iz Prištine prete Špancima: Ne igramo bez himne i zastave

Portal logo


„Pravila FIFA i UEFA su kristalno jasna“…

Uputstva koje Ministarstvo spoljnih poslova Španije udelilo fudbalskom savezu te zemlje, a sve u vezi protokola za organizaciju utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru protiv tzv. reprezentacije Kosova, naišlo je na oštru reakciju i pretnje iz Prištine.

Podsetimo, špaske državne vlasti ne dozvoljavaju da nadležne fudbalske glavešine tretiraju Kosovo kao nezavisnu državu (dobili su nalog da zastava tzv. Kosova ne može da bude istaknuta pokraj španske, da himna može da bude intonirana samo kao muzika sa prostora Kosova i Metohije, a ne da dobije počasti državna himna), zbog čega Fudbalski savez Kosova najavljuje žalbu Fifi i Uefi, te preti neodigravanjem utakmice.

Iz te organizacije poručili su da će utakmica početi samo ukoliko njihova selekcija dobije svo poštovanje kao bilo koja druga reprezentacija priznata od strane evropskih fudbalskih vlasti – UEFA. Dakle, kompromisa neće biti, najavljuju iz Prištine.

„Pravila FIFA i UEFA su kristalno jasna. Ne možete da menjate pravila, bez obzira na što planirate da uradite“, poručili su iz tzv. FS Kosova.

Čitav problem nastao je zbog toga što država Španije ne priznaje Kosovo kao nezavisnu državu, baš kao ni druge dve države čije reprezentacije se takmiče u ovoj grupi – Grčka i Gruzija.

Nijedna od ovih zemalja uoči žreba nije zatražila „specijalne klauzule“ da ne može da bude izvučena u grupu sa Kosovom, kao što su uradile Srbija, Rusija i Bosna i Hercegovina.

Source link

Slicni artikli

Top