You are here
Home > Fudbal > Ivica Kralj se vratio u Partizan

Ivica Kralj se vratio u Partizan

Portal logo

Ostaje Partizan veran politici da vraća asove u Humsku 1. Bilo da je reč o aktuelnim ili bivšim igračima. Kad je o ovim drugima reč, tokom 2020. ponovo su angažovani Aleksandar Stanojević u ulozi šefa stručnog štaba, Igor Duljaj kao pomoćni trener, a trend da uticajni igrači iz prošlosti dobijaju posao na crno-beloj strani Topčiderskog brda nastavio je Ivica Kralj.

Mada još nema zvanične potvrde, nekadašnji reprezentativni golman trebalo bi da bude novi šef skaut službe kluba iz Humske 1. Na taj način će se pridružiti timu u kome su već Ivica Ilijev i Dejan Rusmir, kao ključni činioci sportskog sektora. S tim što će posao Kralja biti selekcija igrača od mlađih kategorija do prvog tima, uz konsultacije ko je od talenata i kad zreo za prekomandu u seniorski pogon.

Ivica Kralj je tokom igračke karijere čuvao gol Parnog valjka u tri mandata. Najpre kad je prekomandovan iz mlađih kategorija u prvi tim (1989-1998), pa kad se iz PSV-a vratio na pozajmicu (2001), da bi 2003. potpisao za crno-bele i bio deo ekipe koja se plasirala u Ligu šampiona, a dve godine kasnije i obezbedila prvo prezimljavanja nekog našeg kluba u Evropi, posle raspada SFRJ.

Osim Partizana (koji je napustio 2007), branio je još za Porto, PSV, Rostov, a karijeru je završio u slovačkom Spartaku iz Tranave.

Po okončanju golmanske karijere, Ivica Kralj je uplovio najpre u menadžerske vode, da bi se zatim posvetio funcionerskim poslovima. Januara 2015. postao je predsednik Mačve, da bi proteklog novembra podneo ostavku u superligašku iz Šapca, koji je s njim na čelu napredovao iz Prve lige do elitnog ranga.

Source link

Slicni artikli

Top