You are here
Home > Atletika > Ivana Španović je uz suze obavestila javnost o onome šta joj se desilo, ali je sada dočekala MNOGO BOLJE VESTI!

Ivana Španović je uz suze obavestila javnost o onome šta joj se desilo, ali je sada dočekala MNOGO BOLJE VESTI!


Nedugo nakon što je u emotivnom obraćanju javnosti, na trenutak uz suzne oči, obavestila da ne može na šampionat Evrope zbog povrede baš na poslednjem treningu, ispostavlo se da, srećom, nije teže povređena.

Zato će Ivana ubrzo moći da se se vrati pripremama za najvažniji događaj u godini, Olimpijske igre, ali i ostala nadmetanja.

Ove lepe vesti doneo je doktor Jovan Đurović, lekar reprezentacije i šef medicinskog tima, koji brine o rekorderki u skoku udalj.

– Kao što sam najavio, snimila je povređeno mesto magnetnom rezonancom. U trenutku snimanja nije bilo podliva, ali je moglo da se uoči da mišić nije pukao, što je najvažnije. Posebno je bitno, jer je reč o odraznoj nozi. Došlo je do jakog spazma, grča – rekao je Đurović za „Sportski žurnal“, a preneo Tanjug.

Foto: A. Dimitrijević / RAS Srbija

Ivana Španović

– Da se dogodilo na nekom od prethodnih treninga uspela bi najverovatnije da se oporavi i takmiči se. Ovako je od vrste povrede bio gori tajming, momenat kada se to dogodilo – četiri dana pred polazak na takmičenje, na poslednjem bitnom treningu. Ivana uspešno sprovodi sve mere oporavka i uskoro će početi da trenira. Olimpijske igre moći će da dočeka potpuno spremna – dodao je doktor reprezentacije.

Podsećamo, na poslednjem treningu pred odlazak na EP u dvorani u Torunu, Španović se povredila zbog čega nije bila u prilici da juriša na četvrto uzastopno zlato.

VIDEO: Ivana Španović šokirala mnoge bokserskom veštinom

Source link

Slicni artikli

Top