You are here
Home > Tenis > Federer ohladio mlade lavove: Pored Novaka, Rafe i mene moraćete da sačekate još tri godine

Federer ohladio mlade lavove: Pored Novaka, Rafe i mene moraćete da sačekate još tri godine

Portal logoNekada su stari Rimljani imali sistem trijumvrata kao oblik vladavine, da tri čoveka budu istovremeno gospodari Rima.

Tako nešto se dešava i carstvu tenisa u poslednjih skoro 20 godina. Prvo je vladao Rodžer Federer, kojem se potom pridružio Rafael Nadal, pa na kraju Novak Đoković, koji preti da ih obojicu prestigne po svim aspektima.

Ali u toj ludoj trci između njih trojice, ostalima su ostale mrvice. Donekle je Endi Marej uspevao da im odnese poneki grend slem, da bude jedno vreme i broj jedan, dok su pobede i ostalih svih ostalih bili – incidenti.

I o „mladim lavovima“ koji traže svoje mesto pod suncem se dugo priča, ali nikako da istupe na veliku scenu. Pričao je o tome Federer uoči svog današnjeg povratka na teren nakom 13 meseci bolovanja.

Problem za novu generaciju je što Novak, Rafa i ja ne umemo drugačije da igramo. Jedan od njih može da pobedi mene, ali onda izgubi od Novaka ili pobedi Novaka, pa ga izbaci Rafa ili savlada Rafu, a onda ne može mene. Mislim da ćemo neke veće promene videti za tri godine. Ali, znam da ćemo Rafa, Novak i ja probati da ostanemo na vrhu što je duže moguće i da uvećamo broj osvojenih titula“, rekao je Federer i sigurno da nije obradovao mlade igrače iz karavana.

Kec na Federera – 1,50!

Švajcarski as će danas početi takmičenje u Dohi. On je zbog dve operacije kolena odsustvovao s terena od Australijan opena prošle godine. Rival na povratku biće mu u 2. kolu Danijel Evans, taman čovek po meri kojeg je glatko pobedio u sva četiri dosadašnja duela i to bez izgubljenog seta.

Iako je izjavio da se oseća bolje nego što je očekivao, priznao je Federer i da mu je fokus da se pripremi za Vimbldon i Olimpijske igre, tako da su svi turniri do tada za njega samo priprema za taj vrhunac sezone. 

Source link

Slicni artikli

Top