You are here
Home > Fudbal > Ako Šalke ispadne, Nastasić će morati da ide

Ako Šalke ispadne, Nastasić će morati da ide

Portal logo

Ima li nade za Šalke? Čini se samo simboličke. Onolike koliko matematika još dozvoljava klubu iz Gelzenkirhena da se drži u prvoj ligi.

Deset kola pre kraja Rudari imaju devet bodova manje od Bilefelda, koji je na poziciji koja vodi u baraž za opstanak. A, u 24 kola Šalke ima jednu jedinu pobedu! Pa, kako onda verovati u spas?

Štaviše, nemački mediji su već otkrili plan kojeg će klub morati da se uhvati ako ili bolje reći kada, padne u drugoligaški ambis. Prvi potez koji će plavi iz Gelzenkirhena morati da urade je rezanje troškova.

Kako piše Bild, klupski plan je da u tom slučaju budžet za plate fudbalera prvog tima svede na 35.000.000 evra. Bilo bi to drastično rezanje. I neki igrači bi morali da odu. A, prvi na spisku će biti – Matija Nastasić.

Nisu razlog neke posebno loše igre, lošije od ostalih ili bilo kakav drugi problem koji u Šalkeu imaju sa srpskim fudbalerom, već je kvaka u plati. Nastasić ima godišnje 3.500.000 evra i najplaćeniji je igrač kluba. Iza njega je golman Ralf Ferman koji ima 2.500.000 evra. I njih dvojica nemaju u ugovorima klauzule po kojima bi im se zarada automatski smanjila za određeni procenat u slučaju ispadanja u niži rang. U Šalkeu, valjda, nisu ni verovali da takav scenario može da im se dogodi.

Dakle, Nastasić i Ferman bi sami odneli 6.000.000 evra budžeta, dok bi svi ostali morali da stanu u preostalih 29.000.000. A, to je gotovo nemoguć scenario.

Opet, to je i dvosmeran proces. Pitanje je, iako ima važeći ugovor do leta 2022. godine, da li bi Nastasić uopšte želeo da igra za Šalke u drugoj ligi Nemačke. Srpski internacionalac je prošlog leta dovođen u vezu sa Milanom, njegovo ime je i dalje na ceni i nema dileme da bi mogao bez problema da nađe novi angažman u nekoj od liga Petice.

Zato u Šalkeu planiraju da prodaju Matija Nastasića, uštedeli bi na njegovoj plati, a dobili bi i solidno obeštećenje, a na transfer listi naći će se Omar Maskarel, Mark Ut, Suat Serdar i Amin Harit, čiji bi odlasci takođe trebalo da poprave finansijsku situaciju u drugoligaškom društvu.

Osim ako se kakvo čudo ne dogodi i Šalke se pretvori u Bajern u završnoj trećini šampionata…

Source link

Slicni artikli

Top