You are here
Home > Košarka > Znamo u kojoj smo poziciji, prvi cilj je pobeda

Znamo u kojoj smo poziciji, prvi cilj je pobeda


Matović je na klupi Partizana nasledio Sašu Filipovskog, koji je raskinuo saradnju sa srpskim klubom.

Crno-beli će u sredu od 20.30 sati kao domaćin u ljubljanskoj hali „Stožice“ dočekati francusku ekipu u poslednjem 6. kolu Top 16 faze Evrokupa.

Utakmica se igra u Ljubljani zbog novih mera koje je Vlada Francuske usvojila o kretanju njenih žitelja van granica Evropske Unije.

Pred poslednje kolo, Metropolitan ima skor 3:2, dok crno-beli imaju učinak od dve pobede i tri poraza.

„Veoma dobro znamo u kojoj smo poziciji i šta sutrašnja utakmica donosi. Ipak, ne smemo mnogo da razmišljamo o događajima unapred. Na prvom mestu, moramo da se i pored svih problema pripremimo i da odigramo dobru utakmicu. Zatim da učinimo sve kako bismo zabeležili makar i mininalnu pobedu.Tek onda, ako se za takvu situaciju izborimo na terenu, možemo razmišljati o tome šta nam je potrebno za prolaz u Top 8“, rekao je Matović za klupski sajt.

Da bi otišli u četvrtfinale Evrokupa, crno-belima će biti potrebna pobeda protiv Metropolitana u Ljubljani, uz trijumf Lokomotive protiv Trenta, a zbir ovih pobeda mora doneti ukupno razliku od +19 ili više u korist domaćih timova (Partizan i Lokomotiva).

„Metropolitan je od pozicije lidera grupe stigao do mogućnosti da sutra ispadne, što znači da će i oni učiniti sve da budu na svom maksimumu. Mi ćemo se fokusirati na prvi sledeći napad, na prvi sledeći skok i na prvu sledeću odbranu. Kad se završi utakmica, svaki pojedinac mora biti siguran da smo pružili najviše što možemo u ovom trenutku“, proučio je Matović.Source link

Slicni artikli

Top