You are here
Home > Fudbal > Račvanje za Riberija na kraju sezone: Monca ili Bundesliga?

Račvanje za Riberija na kraju sezone: Monca ili Bundesliga?

Portal logo

Kao neko ko godišnje zarađuje 4.500.000 evra, Frank Riberi nije mnogo dao Fiorentini ove sezone. Povrede su slovile da do sada odigra 19 utakmica, a uspeo je da postigne jedan i namesti pet golova. Kako se Viola muči na 14. poziciji, samo šest bodova daleko od zone ispadanja, tenzije u klubu su konstantno prisutne, a nezadovoljstvo iskusnog francuskog ofanzivca osetilo se pre šest dana. Riberi je bio besan jer ga je trener Ćezare Prandeli u porazu od Rome izveo iz igre u 79. minutu.

Nedelju dana kasnije, italijanska Gazzetta dello Sport najavljuje da je rastanak Francuza i Viole na kraju sezone gotovo izvestan. Riberiju ugovor ističe predstojećeg leta, a čini se da ni jedna strana neće imati nameru da razgovara o produžetku saradnje. U 38. godini života, Riberijeva plata je ogromna investicija za ono što on (ne) donosi klubu. Pritom, njegov karakter mu očigledno dozvoljava da preispituje trenerske odluke i da im se protivi. Očigledno je da mu negodovanje kada treneri odluče da ga zamene nije strano – nešto slično je viđeno prošle sezone kada ga je Vinćenco Montela poslao na klupu protiv Lacija.

PRIMEIRA, 22.45: (1,65) BRAGA (3,80) GIMARAES (5,50)

Legenda minhenskog Bajerna takođe ima viziju budućnosti koja ne podrazumeva ostanak u Firenci. Planovi se svode na povratak u Bundesligu ili učestvovanje u ambicioznom projektu Silvija Berluskonija i Adrijana Galijanija zvanom Monca. Tamo bi se pridružio prijatelju Kevin-Prinsu Boatengu koji sa pet golova i četiri asistencije gura trenutno drugoplasiranu Moncu ka seriji A.

Riberi igra drugu sezonu na Artemio Frankiju, posle 41 nastupa zabeležio je svega četiri pogotka i osam asistencija. Opcija produžetka saradnje na još godinu dana uključena je u prvobitni dvogodišnji ugovor, ali kako stvari stoje, neće biti iskorišćena.

Source link

Slicni artikli

Top