You are here
Home > Košarka > „Ne smemo puno da razmišljamo“ Prva izjava NOVOG TRENERA PARTIZANA pred ključnu utakmicu u Evrokupu

„Ne smemo puno da razmišljamo“ Prva izjava NOVOG TRENERA PARTIZANA pred ključnu utakmicu u Evrokupu


Novi trener košarkaša Partizana Aleksandar Matović preuzeo je posao od Saše Filipovskog, sa kojim su crno-beli juče raskinuli saradnju.

Debi mu neće biti ni malo lak: Partizan protiv Metropolitana igra presudnu utakmicu u Evrokupu za eventualni plasman u narednu rundu.

– Veoma dobro znamo u kojoj smo poziciji i šta utakmica donosi. Ipak, ne smemo puno da razmišljamo o događajima unapred. Na prvom mestu, moramo da se i pored svih problema pripremimo i da odigramo dobru utakmicu. Zatim da učinimo sve kako bismo zabeležili makar i mininalnu pobedu. Tek onda, ako se za takvu situaciju izborimo na terenu, možemo razmišljati o tome šta nam je potrebno za prolaz u Top 8 – rekao je Matović u najavi utakmice.

Partizan u sredu od 20.30 sati kao domaćin u Ljubljani igra protiv Metropolitana u šestom kolu Top 16 faze Evrokupa.

Foto: KK Partizan / Twitter

Ognjen Jaramaz

– Metropolitan je od pozicije lidera grupe stigao do mogućnosti da sutra ispadne, što znači da će i oni učiniti sve da budu na svom maksimumu. Mi ćemo se fokusirati na prvi sledeći napad, na prvi sledeći skok i na prvu sledeću odbranu. Kad se završi utakmica, svaki pojedinac mora biti siguran da smo pružili najviše što možemo u ovom trenutku – kazao je Matović.

„Prethodne dve utakmice smo pomalo nesrećno izgubili“

Košarkaš crno-belih Nikola Radunović je naveo da se iskreno nada da Partizan može da pobedi.

– Iskreno se nadam da možemo do pobede. Prethodne dve utakmice smo pomalo nesrećno izgubili, igrali smo dobro. Sada treniramo, naše je da se borimo i damo sve od sebe. Imamo puno povređenih igrača, Mika, Mozli, Novica koji mnogo znači, sada i Rade, ali verujem da možemo do pobede ako damo sve od sebe i smanjimo greške u odbrani – istakao je Radovanović.

Partizan ima dve pobede i tri poraza, Metropolitan skor 3-2 i biće potreban digitron da se zna ko će u Top 8!

VIDEO: Novak Đoković peva „Veseli se srpski rode“

Source link

Slicni artikli

Top