You are here
Home > Fudbal > Mozzart i Zvezda u poseti Sigurnoj kući, Stanković i Gajić pružili podršku ženama

Mozzart i Zvezda u poseti Sigurnoj kući, Stanković i Gajić pružili podršku ženama

Portal logo


Stop nasilju nad ženama je poruka koju Mozzart sve glasnije šalje kroz projekat koji realizuje zajedno sa Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost Vlade Srbije, a sportske legende pomažu da njen eho nikad ne utihne. Drugu godinu zaredom, predstavnici Mozzarta i FK Crvena zvezda, na čelu sa trenerom Dejanom Stankovićem, posetili su Sigurnu kuću, kako bi 8. marta ukazali na važnost borbe protiv nasilja u porodici. Strateg srpskog šampiona, kao i fudbaler Milan Gajić ulepšali su praznik ovim hrabrim ženama, a kompanija Mozzart je nastavila sa donacijama i decenijskom podrškom ovoj ustanovi.

“Veoma mi je drago što smo, kao i prošle godine, posetili Sigurnu kuću gde smo videli mnogo jakih žena kojima smo čestitali 8. mart. Nadam se da smo uspeli da im ulepšamo dan. Žene su oslonac porodice, nose veliki teret, drže familiju na okupu i na tome im treba čestitati i odati priznanje. Ponosan sam što učestvujemo u ovoj akciji gde pokazujemo da mislimo i na druge, i gde je Crvena zvezda još jednom demonstrirala veličinu”, naglasio je Stanković.

Rukovodilac Sigurne kuće Zorica Domošljan rekla je da je svaki dan 8. mart i da žene ne treba da trpe nasilje već da se izbore za svoja prava.

“Hvala na poseti i poklonima kompaniji Mozzart i FK Crvena zvezda, zaista nam to mnogo znači. Nama je pomoć konstantno potrebna jer lokalne samouprave nemaju dovoljno sredstava za naše finansiranje. Mi trenutno imamo problem manjka prostora, nadamo se da ćemo u narednom periodu obezbediti bolje uslove za naše korisnice“, rekla je Domošljan.

I u periodu kada nema nikakvih događaja i masovnih okupljanja zbog korona virusa, regionalni lider u oblasti igara na sreću pronalazi glasnike koji će širiti svest o porodičnom nasilju. Prvi promoter Mozzartove akcije bio je Milan Borjan, koji je prošle godine posetio Sigurnu kuću, a tu su i Sergej Milinković Savić, Miloš Teodosić, Danilo Anđušić

“Žene su naše blago i moramo ih čuvati najbolje što umemo. Danas smo imali priliku da vidimo mnoge jake žene koje su svašta pretrpele u životu, a opet su nas dočekale sa osmehom. Nadam se da smo uspeli da ih još više nasmejemo i da im damo snagu da budu još jače i još ponosnije na to što se bore za sebe i svoju decu. Uvek ćemo im rado pomoći, ne samo ja, već i moji saigrači. Želim i ovom prilikom da im čestitam 8. mart “, rekao je Milan Gajić, desni bek Zvezde i član Zlatnih orlića sa Novog Zelanda, koji se nedavno našao i na spisku novog selektora Dragana Stojkovića Piksija.

I reprezentativci su podržali akciju kada su jesenas izašli na trening u majicama “Stop nasilju nad ženama”. U projekat Mozzarta i Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost uključili su se i mnogi drugi sportski kolektivi, sve sa ciljem da se ne zatvaraju oči pred očiglednim društvenim problemom i da se svaki vid nasilja odmah prijavi.

“Više od decenije sarađujemo sa Sigurnom kućom i iz iskustva znamo da se na ovaj problem mora stalno ukazivati. Pokušali smo da pronađemo model preko kojeg bismo kontinuirano slali važnu poruku, a FK Crvena zvezda je naš partner od početka kampanje pokrenute u saradnji sa Koordinacionim telom za rodnu ravnopravnost. Hvala treneru Dejanu Stankoviću što je odmah stao uz nas i pomogao da se ova poruka još više širi, kao i Milanu Gajiću koji je sa nama posetio žene zbrinute u ovoj ustanovi. Ovo su problemi koje samo zajedno možemo da rešavamo, a uz pomoć više od 650 sportista želimo da im damo dodatnu snagu da se bore “, istakao je Borjan Popović, direktor korporativnih komunikacija kompanije Mozzart.

Popović je podsetio i da je regionalni líder u priređivanju igara na sreću ekskluzivni betting partner FK Crvena zvezda.

POMOĆ OVOJ USTANOVI TRAJE VIŠE OD DECENIJE

Kompanija Mozzart je još pre 11 godina prepoznala značaj Sigurne kuće, koja daje veliku podršku žrtvama porodičnog nasilja. Tokom prethodne decenije regionalni lider u oblasti igara na sreću kontinuirano je slao donacije, a pomagao je i na druge načine – zapošljavanjem žena koje su zbrinute ovde i angažovanjem obezbeđenja kompanije da patrolira oko ovih kuća.

Za vreme vanrednog stanja prošle godine, Mozzart je donirao televizore i prateću opreme za sigurne kuće u 13 gradova Srbije, kako bi deca koja su smeštena u njima mogla da prate onlajn nastavu.

Source link

Slicni artikli

Top