You are here
Home > Fudbal > Kraj posle 15 godina: Još EURO i Joakim Lev napušta klupu Nemačke

Kraj posle 15 godina: Još EURO i Joakim Lev napušta klupu Nemačke

Portal logo

Biće to kraj jedne ere…

Još Evropsko prvenstvo i – kraj! Joakim Lev će zvanično napustiti klupu reprezentacije Nemačke posle 15 godina mahom uspešnog rada, dva osvojena pehara i jednog zvanja kontinentalnog vicešampiona, objavljeno je na zvaničnom sajtu nacionalnog Saveza.

Jedan od najdugovečnijih selektora današnjice presekao je i zamolio Savez da mu se ugovor prekine odmah po završetku Evropskog prvenstva, iako je pravno važeći do kraja Mundijala u Kataru naredne godine. Vodeći ljudi nemačkog fudbala su ovu odluku prihvatili bez mnogo pogovora.

“Ovu odluku sam doneo posle mnogo razmišljanja i savetovanja s najbližim saradnicima i porodicom. Apsolutno sam svestan odluke koju sam doneo i osećam se jako ponosno i pre svega zahvalno, ali u isto vreme i jako motivisano da predstojeće Evropsko prvenstvo završimo na najbolji mogući način“, izjavio je Lev i produžio:

“Ponosan sam jer sam uradio nešto jako posebno za ovih 15 godina i bila je čast da služim svojoj zemlji. Imao sam priliku i da radim s najboljim fudbalerima planete gotovo 17 godina kroz sve razvojne sisteme. Svi momci s kojima sam radio povezujem sa uspesima koje je ova zemlja ostvarila, ali i sa bolnim i teškim porazima koje smo pretrpeli. Pre svega bih izdvojio magični trenutak kada smo postali šampioni sveta 2014. godine u Brazilu. Zauvek ću ostati zahvalan Savezu koji mi je obezbedio idealno fudbalsko okruženje za rad“.

Lev je deo nacionalnog tima od 2004. godine. Prvo kao asistent Jirgenu Klinsmanu, a onda i od avgusta 2006. godine kao selektor. Ukupno je to 17 godina, posle kojih Lev definitivno odlazi…

Predsednik Fudbalskog Saveza Nemačke Fric Keler istakao je da je apsolutno prihvatio i da poštuje Levovu odluku da se povuče…

“Savez zna šta ima u Jogiju, on je jedan od najboljih trenera na planeti. Jogi Lev je oblikovao nemački fudbal kao nijedan drugi trener svih ovih godina, pomogao nam da ostvarimo najbolje rezultate i stvorimo snažnu reputaciju. Ne samo kroz sportske uspehe, već i sa svojom empatijom i humanim pristupom radu. Jogi nas je o svojoj odluci obavestio tek nedavno, ali Savez ima dovoljno vremena da izabere njegovog naslednika smireno i da to bude čovek koji dostojno može da ga odmeni“.

USKORO OPŠIRNIJE…

Source link

Slicni artikli

Top