You are here
Home > Košarka > Kažu da postoje samo dve na svetu, pa onda cena od skoro 1,8 miliona dolara i nije velika, iako se radi o SLIČICI! Jeste na njoj Kobi Brajant iz ruki sezone i nije ni blizu najskuplja svih vremena

Kažu da postoje samo dve na svetu, pa onda cena od skoro 1,8 miliona dolara i nije velika, iako se radi o SLIČICI! Jeste na njoj Kobi Brajant iz ruki sezone i nije ni blizu najskuplja svih vremena


Legendarni košarkaš Kobi Brajant jedan je od najomiljenijih igrača koji su nastupali u najjačoj ligi na svetu.

Njemu je tokom karijere za rukom pošlo mnogo toga, osvojio je pet titula, ali jedna stvar nije, da postane ruki godine. Zapravo, njegova prva NBA sezone je bila prosečna.

Brajant nije bio starter i malo je bilo onih koju su verovali da bi mogao da postane velika zvezda, a u proseku je ubacivao 7,6 poena.

Zbog toga i nema mnogo kartica, što bi mi rekli sličica, sa njegovim likom iz sezone 1996/97, a sada se jedna pojavila na aukciji. Zainteresovanih je bilo mnogo, a samim tim je i cena rasla. Kako izveštava ESPN krajnja cena je dostigla skoro 1.800.000 dolara. Ovaj suvenir postao je time jedan od najskupljih u istoriji sporta.

Razlog za ovako visoku cenu jeste činjnica da postoje samo dve kartice, te da je ova koja se našla na aukciji u odličnom stanju. Puno ime kartice je „1996-97 Topps Chrome Refractors #138 Kobe Bryant Rookie Card — BGS PRISTINE/Black Label 10“.

Podsetimo, Kobi Brajant je poginuo 26. januara 2020. godine zajedno sa ćerkom Đijanom i još sedmoro ljudi u padu helikoptera u Kaliforniji. Od tog momenta cene kartica sa njegovim likom počele su da rastu i do nekoliko puta.

Međutim, ovo i dalje nije najskuplja košarkaška kartica u istoriji, pošto je ona sa likom Lebrona Džejmsa iz sezone 2003/04. prodata za 1,845 miliona dolara u julu 2020. godine. Nešto više cene imaju kartice slavnih bejzbol igrača, pa je tako za suvenir s likom MLB legende Mikija Mentla iz 1952. godine najskuplji svih vremena – plaćena je 5,2 miliona dolara!

Video: Tetovaža u čast Kobija Brajanta

Source link

Slicni artikli

Top