You are here
Home > Košarka > Idealni Todorović | MozzartSport

Idealni Todorović | MozzartSport

Portal logo

Doskorašnji junior Partizana izabran u najbolji tim jedne od najkvalitetnijih srednjoškolskih liga u SAD

Stefan Todorović (18, 202 cm) je prošle jeseni otišao tiho iz juniorskog tima Partizana u SAD, ali je odličnim igrama već u prvoj sezoni na američkom tlu zavredneo veliko interesovanje tamošnje košarkaške javnosti i pre svega stručnjaka. Prvo priznanje stiglo je u vidu izbora u najbolji tim „Grind session“, jedne od najkvalitetnijih srednjoškolskih liga u SAD koja broji 26 ekipa.

Todorović je kao prvi strelac tima po ukupnom broju poena (274 na 17 utakmica), s prosečnim učinkom na utakmici od 16,1 poena, uz 45,9 odsto uspešnosti šuta iza 6,01 metara, bio jedan od ključnih igrača Profilika koja je rangirana među Top 10 škola u celoj Americi.

Uveliko se napominje da bi Profiliki trebalo da se pojavi na Nacionalnom šampionatu, odnosno završnom turniru za prvaka SAD u srednjoškolskoj konkurenciji, koji će biti svejevrstan maturski rad malom srpskom beku.

Naime, Todorović koga sa juniorskom reprezentacijom Srbije (igrači do 19 godina) od 3. do 11. jula očekuje Svetsko prvenstvo u Letoniji, od jeseni će sesti u studentsku klupu nekog od američkih univreziteta, izuzetno zainteresovanih da mu daju stipendiju, među kojima su Gonzaga, Arizona, Stanford, SMU, Brigam Jang, Depol, Hjuston, UCLA…

Source link

Slicni artikli

Top