You are here
Home > Fudbal > Čuveni Argentinac sinu dao ime po Dejanu Stankoviću! Nije pogrešio, „j“ se u njegovoj domovini čita kao „h“

Čuveni Argentinac sinu dao ime po Dejanu Stankoviću! Nije pogrešio, „j“ se u njegovoj domovini čita kao „h“


Ostaće upamćen 7. mart 2021. kao dan kada je fudbaler specifičnog imena za to podneblje i čuvenog prezimena debitovao za Estudijantes.

Dejan Veron, sin Huana Sebastijana Verona i unuk Huana Ramona Verona.

Treća generacija Veronovih u crveno-belom dresu, a 20-godišnji krilni napadač je ime dobio po srpskom fudbaleru i danas treneru Crvene zvezde Dejanu Stankoviću.

Foto: Liga profesional de la Futbol AFA / youtube

Dejan Veron

Veron i Stanković su bili saigrači u Laciju i Interu, izgradili su sjajan odnos i poštovanje do te mere da je jednog od sinova legendarni fudbaler nazvao upravo po Srbinu.

Kako ne bi bilo nedoumica ili pogrešnog izgovaranja, Veron sinu nije dao ime Dejan, već Deian kako ga u Argentini ne bi čitali Dehan (Argentinci slovo „j“ čitaju kao „h“).

Mlađani Dejan Veron je zaigrao u duelu Estudijantesa i Arsenal Sarandija u Liga kupu u kom je njegov tim slavio sa čak 5:0. Zanimljivo je da je poput oca i dede odabrao broj 11 na leđima.

Najpre su Stanković i Veron bili saigrači u Laciju od 1999. do 2001, srpski fudbaler je dočekao i ispratio Argentinca iz kluba, ali su se ponovo sreli 2004. kada su obojica potpisala za Inter.

Video: Urnebesan pad fudbalera Zvezde na aerodromu

Source link

Slicni artikli

Top