You are here
Home > Tenis > „Bio sam SLABIJEG ZDRAVLJA…“ Javio se Novak nakon što je podelio svet i emotivnim rečima dokazao veličinu

„Bio sam SLABIJEG ZDRAVLJA…“ Javio se Novak nakon što je podelio svet i emotivnim rečima dokazao veličinu


U ponedeljak je Novak Đoković postao rekorder kao čovek koji je proveo najviše sedmica ikada na prvom mestu ATP liste.

Istu stvar je sinoć u Beogradu proslavio srpski as, što je dovelo do različitih reakcija domaće i strane javnosti, kao i medija.

Iako je to već činio, Đoković je rešio da se još jednom oglasi putem društvenih mreža i zahvali navijačima na podršci:

– Kada sam imao samo sedam godina sam se usudio da kažem svima da mogu da budem najbolji na svetu. To je bila tako jaka želja da je morala da se ostvari uprkos svim poteškoćama s kojima sam se suočavao – slabije zdravlje, nedostatak novca, i najveći šampioni koje je tenis imao, preko puta mreže, kao protivnici. Čini me jako ponosnim da šetam istom stazom sa najvećim šampionima i džinovima mog sporta. Sama činjenica da sam zaradio svoje mesto među njima prateći dečiji san je velika potvrda da kada vašim mislima i delima upravlja ljubav, sve je moguće. Primam puno čestitki sa svih strana sveta, ljudi slave ovaj uspeh kao svoj i to mi je takođe još jedan veliki podsetnik da sport nisu samo rekordi i trofeji. Sve naše emocije, teški i lepi momenti, i intenzitet kojim jurišamo ka našim snovima nas povezuje sa ljudima širom sveta. Sport je naša spona. Neizmerno sam srećan što sto sam napravio toliko veliki i poseban uspeh u sportu kome sam toliko posvećen i koji toliko volim. Još više se radujem godinama koje su ispred mene, u kojima ću uživati da se nadmećem i da se igram sa reketom, za mene još uvek najdražom igračkom na svetu, napisao je najbolji teniser sveta.

Emotivne reči je Novak objavio uz fotografiju mozaika sastavljenog od 2.177 teniskih loptica napravljenog u njegovu čast.

Source link

Slicni artikli

Top