You are here
Home > Fudbal > Bez spojenih zastava, određena pravila za meč Španije i tzv. Kosova!

Bez spojenih zastava, određena pravila za meč Španije i tzv. Kosova!


Fudbalska reprezentacija Španije će 31. marta u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo igrati protiv tzv. Kosova.

Kako Španija nije priznala nezavnisnost Kosova od Srbije, za ovaj meč pripremljena su posebna pravila koja će gosti morati da ispoštuju.

Čuvena „Marka“ piše kako je Ministarstvo inostranih poslova Španije odredilo da tzv. Kosovo ne sme da ima tretman suverene države.

Foto: VALDRIN XHEMAJ / EPA;

Navijači fudbalske reprezentacija tzv Kosova

Ono što je upečatljivo jeste da organizatori utakmice i komentatori u prenosu neće smeti da koriste termin „Kosovo“, već „ekipa sa teritorije Kosova“.

Zastava tzv. Kosova neće biti prikazana uz špansku zastavu, dok pesma koja bude puštana pred početak utakmice neće biti navedena kao nacionalna himna Kosova, već „muzika koja predstavlja teritoriju Kosova“.

Fudbalski savez Španije mora da pazi

Krovna fudbalska organizacija u Španiji neće smeti da ističe kako igra protiv suverene države, pošto ta zemlja nije priznala nezavisnost Kosova.

„Marka“ je još navela kako se Španci ne susreću prvi put sa ovakvom situacijom, nešto slično desilo se 1982.

Na Svetskom prvenstvu u Španiji predstavnici argentinskih medija nisu smeli da govore „Engleska“ na utakmici Nemačke i Engleske, već su morali da koriste drugi termin zbog Foklandskog rata koji je okončan u junu te godine.

U grupi B kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022. u Kataru su pored Španije i tzv. Kosova još Švedska, Grčka i Gruzija, a Šveđani su jedini iz ove skupine koji su priznali nezavisnost Kosova.

Source link

Slicni artikli

Top