You are here
Home > Košarka > Zvanično: Bruklin doveo Grifina | MozzartSport

Zvanično: Bruklin doveo Grifina | MozzartSport

Portal logo

Bruklin Netsi su i zvanično predstavili novo pojačanje – Blejka Grifina!

Dolazak šestostrukog Ol star igrača znači da su Netsi napravili tim koji je kadar da napadne titulu, imajući u vidu da već računaju na Kevina Duranta, Kajrija Irvinga i Džejmsa Hardena. Sada je u celu priču ušao i Grifin.

„Srećni smo što smo mogli da dovedemo igrača Grifinovog kalibra u ovom delu sezone. Blejk je igrač koji može da pomogne na više načina i radujemo se uticaju koji će napraviti i van i na terenu„, rekao je Šon Marks, generalni menadžer Netsa.

Iskusni centar pre nekoliko dana napustio je Detroit, nije želeo više da tavori u godinama slabim Pistonsima. Krilni centar odučio je da karijeru nastavi u Bruklinu i da se prirduži triju asova. On je imao ugovor sa Pistonsima do 2022. godine, po kojem bi zarađivao 75 miliona dolara. Odlučio je da se odrekne 13,3 miliona zelenih novčanica kako bi postao ograničeno slobodan agent i što pre promeni sredinu.

Grifin je devet godina branio boje Los Anđeles Klipersa, a od 2018. godine je u Detroitu. Bio je šampion takmičenja u zakucavanjima iz 2011. godine i šestostruki učesnik Ol-star mečeva.

Šuškalo se u NBA krugovima da bi mogao i da se vrati u Los Anđeles, kako su za njegove usluge interesovanje pokazali Lejkersi, ali je odlučio da ostane u Istočnoj konferencije, ali znatno jačim Netsima.

Sada je sve i ozvaničeno.

Source link

Slicni artikli

Top