You are here
Home > Košarka > „Moramo da prolijemo MNOGO, MNOGO VIŠE ZNOJA nego ranije!“ Marina Maljković o žrebu košarkašica za prvenstvo Evrope

„Moramo da prolijemo MNOGO, MNOGO VIŠE ZNOJA nego ranije!“ Marina Maljković o žrebu košarkašica za prvenstvo Evrope


Ženska košarkaška reprezentacija Srbije igraće na predstojećem Evropskom prvenstvu (17-27. jun 2021) u grupi B u Valensiji sa Crnom Gorom, Italijom i Grčkom, a selektorka naše nacionalne selekcije, Marina Maljković ima jasan stav tim povodom.

– Nikada ne dajem značaj žrebu, jer su to stvari koje nisu u našim rukama. Moj fokus je da ono što možemo da kontrolišemo uvek bude maksimalno dobro odrađeno. Time sam, zajedno sa svojim stručnim štabom, opterećena i vodim računa svakog dana da sve u tom smislu protekne u najboljem mogućem redu.

O sastavu grupe, Maljkovićeva kaže:

– Grupa u kojoj ćemo se takmičiti na Evropskom prvenstvu nije ni najteža, ali ni najlakša. Italija je tipičan primer neugodne ekipe protiv koje može da se igra, ali koja zna da kazni svaku grešku. Crna Gora sa novom selektorkom, bivšom košarkašicom, predstavlja novu energiju i krasi je velika borbenost. Reprezentacija Grčke je možda na papiru malo slabija nego što je bila prethodnih godina, ali poseduje izuzetno talentovane i borbene mlade igračice.

Foto: A. Dimitrijević / RAS Srbija

Marina Maljković

Našu reprezentaciju očekuju ozbiljne pripreme za Evrobasket.

– Prethodna godina je, zbog pandemije, bila neizmerno teška za ceo svet. Činjenica da ni u jednom kvalifikacionom prozoru nisam mogla da računam na kompletan stručni štab zbog raštrkanosti na sve četiri strane sveta, pokazuje dodatni problem i nelagodnost za našu reprezentaciju. Razmišljamo isključivo o nama. Program je, kao i svake godine, odavno isplaniran do poslednjeg detalja, tako da spremne dočekujemo pripreme. Znamo da imamo mnogo toga da uradimo da bi sve bilo na visokom nivou. Svesne smo da više nismo onaj tim iz 2015. godine i da ovog leta moramo da prolijemo mnogo, mnogo više znoja nego ranije, da budemo na potpunom maksimumu predanosti i da budemo fokusiranije kako bismo ostvarile neko zadovoljstvo i na Evropskom prvenstvu, i kasnije na Olimpijskim igrama. Ovo leto biće potpuno specifično i izuzetno naporno za žensku košarkašku reprezentaciju Srbije – zaključila je selektorka Marina Maljković.

Podsetimo, mečevi grupne faze, kvalifikacije za četvrtfinala i četvrtfinalni dueli igraće se u Valensiji i Strazburu, dok će se završna faza Evropskog prvenstva 2021. održati u Valensiji.

A grupa (Valensija, Španija)

Švedska, Belorusija, Španija, Slovačka

B grupa (Valensija, Španija)

Crna Gora, Srbija, Italija, Grčka

C grupa (Strazbur, Francuska)

BiH, Slovenija, Turska, Belgija

D grupa (Strazbur, Francuska)

Francuska, Rusija, Češka, Hrvatska

VIDEO: Marina Maljković: Budi šampion, ostani kod kuče

Source link

Slicni artikli

Top