You are here
Home > Tenis > Da li Novak ulazi u sjajnu završnicu karijere dok jedan dečak cilja njegov tron

Da li Novak ulazi u sjajnu završnicu karijere dok jedan dečak cilja njegov tron


Vojislav Veličković kaže da se kod Novaka već sa 12 godina, koliko je imao kada ga je upoznao, moglo da se vidi da će biti šampion, a da je sve to predvidela Jelena Genčić, njegov prvi trener.

Izdvajajući značajne događaje u dosadašnjoj Đokovićevoj karijeri, Veličković navodi prvi grend slem trofej, Australijan open 2008. godine.

„Posle dve godine krize, osvajanje Dejvis kupa sa reprezentacijom bilo je ključni trenutak u Đokovićevoj karijeri, pošto je odmah 2011. godine došao do tri gren slem titule“, ocenjuje Veličković.

Prema njegovim rečima, tada je uvideo da je uz rame Rafalu Nadalu i Rodžeru Federeru i razbio svoje prethodne sumnje da li će uspeti da ugrozi to tadašnje dvovlašće muškim tenisom.

Veličković je izdvojio i 2015. i 2016. godinu kada je osvajao četiri grend slem titule u nizu, što se nije desilo od 1969.

Podetio je i na pobedu nad Federerom u finalu Vimbldona 2019., kao i nedavno osvojeni deveti trofej Australijan opena.

Od danas Novak je najbolji u istoriji, počeo je 311. nedelju kao svetski broj jedan. Veličković smatra da je sadašnji trenutak „ulazak u sjajnu završnicu karijere koju će Novak imati“.

Naglašava da su Đoković, Federer i Nadal zbog međusobnog rivaliteta stalno podizali kvalitet svoje igre i da to i danas čine u borbi za najboljeg svih vremena.

Veličković je ponovio reči Đokovića da će sada da se fokusira na osvajanje što većeg broja grend slemova. Ukazuje da ako bi Novak došao do titule na ovogdišnjem Rolan Garosu, bio prvi igrač sa bar dve titule na jednom grend slemu.

Topić: Novak je divan čovek koji mi pomaže savetima

Jedanaestogodišnji Mihajlo Topić, čiji je Novak uzor,  počeo je da trenira tenis sa pet godina, a sa 11 je već dvostruki prvak države.

I Mihajlo, poput Novaka u njegovim godinama, ističe da mu je cilj da bude najbolji igrač svih vremena.

Kaže da je ovogodišnje prvenstvo države bilo lakše pošto je igrao protiv svojih vršnjaka, dok je prošle igrao sa starijim, kada je i debitovao na velikom takmičenju.

Topić kaže da mu Novak uzor jer je pre svega divan čovek i pomaže mu savetima kad god se vide. Napominje i da sparinguju pošto se od 2018. viđaju svakog septembra.

Kaže da ga Đoković savetuje da, pre svega, bude dobra osoba i da se lepo ponaša.

Navodi i Novakove trenere Marijana Vajdu i Gorana Ivaniševića koji mu poručuju da uživa na terenu i da se igra.Source link

Slicni artikli

Top