You are here
Home > Fudbal > Borba za Mesija prvi Laportin zadatak: Leo voli klub i želi da ostane

Borba za Mesija prvi Laportin zadatak: Leo voli klub i želi da ostane

Portal logo


Većina članova Barselone je odlučila: Đoan Laporta je izabran za novog predsednika kluba i dobio je zadatak da vrati katalonski klub tamo gde mu je mesto: na vrh svetskog fudbala.

A, prvi posao koji će Laporta morati da obavi, koji je možda i osnova za svaki naredni je da ubedi Lionela Mesija da na leto potpiše novi ugovor i ostane na Nou Kampu, da ne ode kao slobodan igrač, pošto mu ističe vernost klubu.

To od Laporte očekuju navijači, a on im je u prvom govoru nakon pobede na izborima poručio da će to i učiniti.

Danas je 20 godina otkako je dečak po imenu Leo Mesi debitovao za Barselonin tim do 12 godina. Scena u kojoj najbolji fudbaler sveta zajedno sa sinom glasa na izborima je pravi primer svega što sam govorio. Leo voli Barselonu. On je njen simbol. Najbolji igrač planete voli Barselonu i mi ćemo mu pomoći da ostane ovde. To je i njegova želja“, rekao je Laporta.

On je u govoru pomenuo i Johana Krojfa, još jednog od simbola Barselone.

Želim da se zahvalim svima koji su pomogli u kampanji i koji su glasali za mene, a posebnu zahvalnost želim da iskažem Johanu Krojfu, koji više nije sa nama, ali sam siguran da nam je i on pomogao“.

Iako je klub u teškom stanju, dug se svakodnevno uvećava i na ivici je milijarde evra, Laporti ne fali samopouzdanja da će sve probleme rešiti.

Barselona je velika porodica i zajedno ćemo prevazići sve probleme. Ostvarićemo sve ciljeve koje smo postavili pred nama“, podvukao je Laporta.

S obzirom na težak poraz od PSŽ-a u prvom meču na Nou Kampu (4:1), Liga šampiona je gotovo nemoguća misija za pulene Ronalda Kumana ove sezone, ali domaća titula bi bila sasvim prihvatljiv početak za Laportu na startu novog mandata. 

Source link

Slicni artikli

Top