You are here
Home > Fudbal > Bomba je tempirana: Kavani bi na leto mogao u Boku Juniors, poznati i detalji

Bomba je tempirana: Kavani bi na leto mogao u Boku Juniors, poznati i detalji

Portal logo


Kako javlja argentinski list Ole, pouzdan s informacijama, Edinson Kavani će od leta postati novi igrač Boke Juniors. Prema pisanju ovog medija, Kavani je već odlučio da su mu ovo poslednji meseci koje provodi u Evropi i da je vreme za argentinski fudbal. Odabrana destinacija je: Boka.

U julu će biti u Boki, to je ideja„, rekli su izvori Olea iz okruženja bliskom igraču.

Ključna stvar je Kavanijeva želja da napusti Evropu i njegova simpatija prema Boki. Još jedna od važnih stvari bio je i poziv Huana Romana Rikelmea, sadašnjeg potpredsednika Boke, koji je usred pandemije pozvao Urugvajca. Tu je Kavani čuo da njegov idol želi da ga dovede u Boku uskoro i da su mu vrata otvorena. Kavani je kao dete sanjao da zaigra za ovaj klub i sada je sve bliži tome.

Ni ugovor sa Mančesterom ne bi trebalo da bude prepreka. Jer, nova godina u ugovoru nije automatska, tako da može da ode u Boku na leto bez objašnjenja. Takođe, tako bi bio blizu svog rodnog mesta, Salta. On je na oko pet sati daleko od Buenos Ajresa.

Porodica i rodnog mesto ga sve više privlače, s obzirom da ima 34 godine i sve je bliži kraju karijere.

Ole piše da je Kavani raspoložen da smanji potraživanja od onih koje ima u Evropi, a jedini zahtev koji je imao je da ugovor bude na tri godine. I za to vreme bi zaradio koliko zaradi za godinu dana u Engleskoj, što je između 5.000.000 i 6.000.000 dolara.

To bi bilo više od aktuelnih ugovora, ali manje od onoga koliko je Karlos Tevez zarađivao kada se vratio 2015. u klub.

Važna stavka u celoj priči biće i to ko će činiti Bokin tim kada Kavani dođe. Da li se planira pojačavanje tima i napad na Kopa Libertadores što je Kavanijeva želja.

Kavani je odlučio da se vrati u južnoamerički fudbal i odlučio je da to bude Boka. Sada smo da se sve realizuje do kraja. Kavani je rekao da se seća kako je gledao Boku na televiziji. Sada je sve na Boki koja ako razbije kasicu prasicu može da dovede prekaljenog špica.

Ugovor sa Junajtedom Urugvajcu ističe na leto, a dodatna godina je samo opciona.

Bomba je tempirana i sve su prilike da će eksplodirati na leto…

Source link

Slicni artikli

Top