You are here
Home > Fudbal > Bočni udari na nezadrživi Sporting: Rubenu Amorimu preti šest godina suspenzije

Bočni udari na nezadrživi Sporting: Rubenu Amorimu preti šest godina suspenzije

Portal logo

Odigrana su 22 kola, Sporting je prvi na tabeli, bez ijednog poraza. Portu beži deset, a Benfiki 16 bodova. Lavovi su nezadrživi. I kao takvi, izgleda, opasno su zasmetali nekima…

Portugalski mediji su danas eksplodirali: Sporting i njegov trener Ruben Amorim optuženi su za prevaru! I optužba je takva da mladom stručnjaku, ako bude proglašen krivim, preti suspenzija iz fudbala od najmanje godinu, a najviše šest godina!

Celu frku podiglo je Udruženje fudbalskih trenera Portugalije. Iako se u opštoj buci u medijima ne razaznaje najjasnije šta se detaljno, u tačku, stavlja na teren Sportingu i Amorimu, izgleda da je problem u tome što šef stručnog štaba Lavova nema licencu da bi vodio tim u prvoj ligi.

Naime, Amorim je kao trener počeo da radi 2018. godine u klubu Kasa Pija, sadašnjem drugoligašu. Tada mu niko nije tražio licencu, računajući da jednom uglednom bivšem reprezentativcu i internacionalcu, niko neće praviti problem na početku nove karijere. Tek sada nikom nije jasno kako je onda Amorim vodio posle toga Bragu, iz koje je u transferu vrednom neverovatnih 10.000.000 evra prešao u Sporting.

Ako je suditi po optužbama Udruženja trenera, izgleda da je Ruben Amorim po dolasku u Sporting bio zvanično zaveden kao pomoćni trener, za šta mu profi licenca nije potrebna. Ali, kada je pre neki dan potpisao novi ugovor sa klubom, što je gromoglasno najavljeno u svim medijima, izgleda da ga je potpisao za ulogu prvog trenera, za šta nema prave akreditive. I tu su Lavovi uleteli u „makaze“ zbog kojih ih danas razvlače na sve strane.

S jedne strane, Sportingu ne preti neka direktna velika opasnost, jer zbog ovog prekršaja ne mogu da mu se oduzmu bodovi, te mu je prednost na tabeli mirna. Ali, pretrpeće veliki udarac ako mu Amorim bude suspendovan, ako ne bude mogao da vodi treninge i utakmice.

U svakom slučaju, ovaj potres bi mogao i da uzdrma svlačionicu, igrače, da unese pometnju pred finalni deo šampionata. Ako je suditi po formi Sportinga i rasporedu koji ima do kraja sezone, teško da na neki drugi način iko može da ga izbaci iz koloseka.

Source link

Slicni artikli

Top