You are here
Home > Fudbal > „SANJA ILIĆ NA NEBU SJA“ Čuveni muzičar je zvezdašima komponovao „najlepšu pesmu ikada“, a oni su mu se zahvalili na originalan i emotivan način /FOTO/

„SANJA ILIĆ NA NEBU SJA“ Čuveni muzičar je zvezdašima komponovao „najlepšu pesmu ikada“, a oni su mu se zahvalili na originalan i emotivan način /FOTO/


Osnivač grupe „Balkanika“ ostaće upamćen po tome da je komponovao himnu Sportskog društva Crvena zvezda, čuvene taktove na pesmu Ljubivoja Ršumovića „Mladići borovi, devojke jele, bore se pošteno za crveno-bele“.

Zvezdaši su na istočnoj tribini okačili transparent sa naslovom – „Sanja Ilić na nebu sja 1951-2021” – i tako podsetili da je upravo on tvorac legendarne pesme.

Foto: Aleksandar Dimitrijević / RAS Srbija

FK Crvena zvezda FK Čukarički

Takođe i fudbaleri oba tima su na samom početku utakmice minutom ćutanja odali počast preminulom muzičaru Aleksandru Sanji Iliću, a tokom izlaska na teren pred start meča Marakanom je odjekivala Zvezdina himna „Sve što smo želeli, sve što smo hteli, to su nam dali crveno-beli“.

– Napravio sam tada jednu navijačku pesmu, jednu zaista onako srčanu, za bodrenje fudbalera, bili su svi iz tog kluba navijača, iz tog njihovog odbora i izabrali da to bude navijačka pesma za Crvenu zvezdu – prisetio se Ilić kako je sve krenulo – govorio je Sanja u jednom intervjuu. Ipak, od navijačke pesme Fudbalskog kluba, došlo se do toga da se komponuje himna celokupnog Sportskog društva.

– Međutim, posle toga, Dragan Džajić je bio direktor i ne znam ko još, dogovorili su da od te pesme napravimo navijačku himnu Sportskog društva Crvena zvezda, pa je Ršumović došao i napravio tekst, da bi pesma mogla da se peva i kad su žene i muškarci u pitanju. Malo su razblažili celu pesmu, više to nije bilo to, nije to bila više navijačka pesma. „Mladići borovi, devojke jele, bore se pošteno za crveno-bele“, to nije bio uopšte smisao moje ideje za navijačku pesmu.

Nije žalio Sanja, kako kaže, jer je upravo zbog pesme koju je komponovao bio u prilici da nastupa pred krcatom Marakanom pred meč Kupa Evropskih šampiona.

– Ali dobro, doživeo sam nešto što sam retko kad doživeo posle toga. Stadion Zvezde, koji je primao 90.000 gledalaca i svi su stajali, bio je pun. Ogroman hor KUD-a i ja kao dirigent, smo nastupili pred utakmicu sa Dinamom u onom paklu. Svirali smo i otpevali pesmu, a ja sam prvi put u životu čuo taj huk sa tribina – ispričao je Sanja, a preneo Telegraf.

Čuvena himna nebrojeno puta je izvođena pre utakmica fudbalera Zvezde i za mnoge je najbolja zvezdaška pesma ikada.

VIDEO: Ibrahimović i Mihajlović zapevali na Sanremu

Source link

Slicni artikli

Top