You are here
Home > Fudbal > Rad za novu radost: Partizan 18 godina nije pao na Banjici

Rad za novu radost: Partizan 18 godina nije pao na Banjici

Portal logo

Zahuktao se Parni valjak, melje kako nije od poslednje osvojene titule.

Sumnje koje su postojale oko njega kod dela navijača Aleksandar Stanojević je opovrgao serijom od 14 uzastopnih pobeda na dva fronta. Bodovna razlika u odnosu na lidera Zvezdu nije se smanjila, te ostaje crnoj-beloj publici samo da se vajka, šta bi bilo kad bi bilo, da je sadašnji šef struke bio od prvog kola za kormilom Parnog valjka…

Šansu da doda 15. pobedu u nizu Partizan će imati danas na Banjici (17.05, Arena 1). Ide u goste probuđenom Radu, koji je samo u prolećnom delu prvenstva skupio 10 bodova, dok je u celom jesenjem uzeo 16. To govori da je Milan Milanović probudio Građevinare, vratio im veru u sebe i oživeo im nade u opstanak.

Problem za Rad je što mu danas u Crnotravsku dolazi drugi najteži mogući rival. Građevinari od 2003. godine ne znaju za trijumf nad Partizanom na svom terenu. Kada se saberu sve utakmice, crno-beli imaju niz od deset pobeda nad timom sa Banjice. Jedino je Zvezda teži rival Radu, nju je pobedio tek jednom u Kupu…

Dvojka na Partizan – 1,28

Ipak, poslovična doza opreza je uvek prisutna kod Stanojevića, koju potom dalje širi među svojim pulenima. To što je Partizan jesenas tukao Rad u Humskoj sa laganih 3:0 ništa ne znači pred današnji susret, upozorava šef struke crno-belih.

Biće drugačije nego jesenas. Rad je promenio trenera, Milan Milanović važi za iskusnog stručnjaka, ekipa sad deluje bolje nego na početku sezone. Igramo i mi bolje, pa bi utakmica trebalo da bude neizvesnija. Oni se bore za opstanak, mi za titulu“, rekao je Stanojević u najavi meča.

Iako je između dva tima procep od 12 mesta na tabeli i razmak od 36 bodova, sa Banjice poručuju da idu na – pobedu!

Svako ko ulazi u utakmicu da izgubi, bolje i da ne trenira i da ne igra fudbal. Mi kada ulazimo u meč uvek idemo na pobedu, to su mi očekivanja i sada. Ja uvek idem na trijumf. Zavisi dosta toga i od Partizana, naravno, ali mi ćemo učiniti sve da ih pobedimo“, poručio je Milan Milanović, trener Rada.

Partizan je i dalje bez Saše Zdjelara i Slobodana Uroševića, dok će Sejduba Suma s klupe čekati šansu. Udarna igla crno-belih, koje se Građevinari najviše plaše je Takuma Asano, koji je na tri poslednje utakmice u Superligi postigao četiri gola, dok je za dva asistirao. Jesenas je protiv Rada imao jednu asistenciju na kontu.

RAD – PARTIZAN

/17.05, Arena 1/

Stadion: Kralj Petar I

Igra se bez prisustva gledalaca

Sudija: Lazar Lukić.

RAD (4-3-3): Kahriman – Lazarević, Ciger, Đorić, Tučević – Blažić, Busnić, Mladenović – Karaklajić, Stanisavljević, Kaluđerović.

PARTIZAN (4-2-3-1): Stojković – Miljković, S.Marković, Vujačić, Obradović – Šćekić, Jojić – Asano, Natho, Jović – Holender.

Source link

Slicni artikli

Top