You are here
Home > Fudbal > Očekivao se na Piksijevom spisku, „osvanuo“ NA CRNOGORSKOM! „Pet godina nemamo nikakvu komunikaciju!“ Uroš Đurđević objasnio zašto je izabrao „sokolove“ pre „orlova“: Nisam imao dilemu!

Očekivao se na Piksijevom spisku, „osvanuo“ NA CRNOGORSKOM! „Pet godina nemamo nikakvu komunikaciju!“ Uroš Đurđević objasnio zašto je izabrao „sokolove“ pre „orlova“: Nisam imao dilemu!


Nekadašnji napadač Partizana, a sada Sporting Hihona, našao se na spisku igrača za početak mundijalskih kvalifikacija, a tom prilikom je istakao da pet godina nije imao nikakav kontakt sa Fudbalskim savezom Srbije.

– Želim da igram, imam 27 godina, želim da se dokažem u državnom timu. Kada smo stupili u kontakt početkom godine, nisam imao dilemu. Što se tiče Srbije, imao sam jedan poziv, pre skoro pet godina, bio sam na klupi protiv Gruzije. Posle toga nisam imao komunikaciju – rekao je Đurđević, a prenele su crnogorske “Vijesti”.

Dodao je strelac 17 golova za Hihon ove sezone da veruje da ima šta da pruži reprezentaciji Crne Gore.

– Mislim da mogu dosta da pružim, a od mene se očekuje da uvek dam maksimum. To sam radio gde god sam igrao. Igram dobro, klub igra dobro, verujem da ću to da prenesem i u reprezentaciji.

Đurđević je igrao za Partizan, kada su crno-beli osvojili poslednju šampionsku titulu, a u Crnoj Gori sve vrvi od nekadašnjih i sadašnjih igrača beogradskog kluba. Urošu je u crno-belim dresu partner bio Leonardo, a sada će biti Stevan Jovetić.

– Stevan je mnogo bolji igrač od Leonarda, iako je i Leonardo zaista majstor. Naravno da očekujem da ćemo biti dobar tandem, lepo je igrati sa takvim asom.

Inače, dres crnogorskog državnog tima neće biti nepoznanica za Đurđevića. On je još pre 12 godina, kao dečak, bio u mlađim kategorijama Sokolova.

– Bili smo u kampu u Plavu. Mnogo je igrača tada bilo sa mnom, a koji su sada u reprezentaciji. Poznajem mnogo momaka, proces adaptacije bi trebalo da bude lak – istakao je Đurđević.

Reprezentaciju Crne Gore čekaju na početku kvalifikacija za Mundijal dueli sa Letonjom (24.3.), Gibraltarom (27.3.) i Norveškom (30.3.).

VIDEO: Zlatan Ibrahimović i „Jutro je“, ponovo

Source link

Slicni artikli

Top