You are here
Home > Tenis > „Moj sin je srpsko zlato“

„Moj sin je srpsko zlato“


„Bijeljina slavi Novaka Đokovića” naziv je manifestacije koja se ove nedelje održava uoči jedinstvenog poduhvata najboljeg tenisera sveta koji 8. marta ulazi u 311. sedmicu na liderskoj poziciji ATP-a.

Srđan Đoković, otac najboljeg svetskog tenisera, zahvalio se Bijeljini i Republici Srpskoj što su organizovale, čak i pre Srbije, manifestaciju kojom se obeležava i slavi veliki Novakov uspeh.

Novak Đoković

Foto: DEAN LEWINS / EPA;

Novak Đoković

– Ovde sam kao u svojoj zemlji, kao u svojoj kući – rekao je Srđan Đoković, ocenivši da je povod slavlja fantastičan, te će se činjenica da srpski narod ima Novaka takvog kakav jeste teško u istoriji ponoviti.

On je naglasio da će Novak od sutra, pa u narednih godinu i po dana imati sve parametre na svojoj strani, ukazavši da je najbolji svetski teniser „srpsko zlato“ i da ga tako treba i doživljavati.

– Novak je ponos Srbije, srpskog naroda i svih naroda u regionu i celom svetu. On pronosi slavu sporta, poznavanja istorije svog naroda i u svakom pogledu je ponos i dika svake porodice, ovde i u svetu – rekao je Srđan Đoković.

Novak i Srđan Đoković

Foto: Aleksandar Dimitrijević / RAS Srbija

Novak i Srđan Đoković

On je podsetio da često ima običaj da kaže da je Novaka „izgubila porodica, ali ga je dobio narod, ceo region i ceo svet“.

U bijeljinskom naselju Pet Jezera za učesnike manifestacije ispečen je bik na ražnju i obezbeđeno piće, dok su na improvizovanom teniskom terenu mladi članovi Teniskog kluba „As“ iz Bijeljine pokazali znanje „belog sporta“.

Dolasku na Pet Jezera prethodio je susret Srđana Đokovića sa Njegovim preosveštenstvom episkopom zvorničko-tuzlanskim Fotijem.

VIDEO: Svi šampionski poeni Novaka Đokovića

Source link

Slicni artikli

Top