You are here
Home > Fudbal > Jović – plan koji je propao

Jović – plan koji je propao

Portal logo

Krenulo je kao u divnom snu. Bilo je tu elemenata najlepših fudbalskih bajki – povratak u staro jato, golovi, osmesi, nabildovano samopouzdanje – a na kraju… Pardon, rano je govoriti o kraju, ali trenutno ne sluti da će taj kraj, kad do njega dođe, biti kao onaj novi početak u Frankfurtu.

Luka Jović ponovo je na naslovnim stranicama španskih medija. Mada stotinama kilometara daleko od Madrida najskuplji centarfor u istoriji Kraljevskog kluba i dalje privlači pažnju španske javnosti. I to ne čudi. Jer s cenom od 60.000.000 evra Luka Jović opasno preti da postane jedan od najvećih promašaja u istoriji Reala.

Kad je na povratničkom debiju dobio nešto više od dvadesetak minuta i postigao dva gola protiv Šalkea, Marka i As su ga oduševljenjem „zalepili“ na naslovnicu i proglasili veliki kambek „srpskog tenka“. Nakon gola Arminiji, ponovo s klupe, šest dana kasnije, analize su išle u pravcu Zinedina i Zidana i njegovih grešaka, odnosno pitanja kako to nije uspeo da pronađe „žicu“ Joviću. Međutim samo mesec i po dana kasnije španske kolege ponovo nemaju milosti za srpskog reprezentativca.

Toliko je prošlo otkako je Luka postigao taj treći i poslednji gol od povratka u Frankfurt, a da sve bude gore kada god bi dobio šansu da bude starter (dva puta dosad) potpuno je podbacio. Juče protiv Štutgarta Jović je zaigrao u tandemu sa Andreom Silvom kao nekada sa Sebastijanom Aleom – ali efekat je bio najblaže rečeno nikakav.

El plan Jovic fracasa!

Naslov koji danas donosi As ne opisuje surovo samo tu poslednju partiju, već čitavu Realovu ideju s pozajmicom proglašava propalom…

„Mogućnost oporavka Luke Jovića u Nemačkoj sve je manja. Jović je bio soko u Ajntrahtu, a sada niti lovi niti leti. Na utakmici protiv Štutgarta prvi put se našao u šansi u 65. minutu. Udarac levom nogom završio je pet metara iznad prečke… Štaviše, Jović je koštao gola svoj tim u 57. minutu. Filip Kostić je pogodio za 1:1, međutim kasnije se ispostavilo da je Luka bio u ofsajdu“, piše As.

A pre samo nekoliko nedelja i Španci i Nemci pisali su o potpunoj rehabilitaciji karijere talentovanog napadača.

„Povratak je bio pun pogodak, sve u Frankfurtu mu odgovara, oseća se voljenim… Tu su i golovi. Real je spreman da pusti Srbina za razumnu sumu, s prevashodnom idejom da povrati ozbiljan deo uloženog novca„.

Bila je to muzika za uši navijača i Reala i Ajntrahta (nije tajna da su maštali o trajnom povratku, govorio je o tome i Fredi Bobić, kada je kazao da niko nikome ne može da zabrani da sanja o velikim stvarima), a sada deluje kao da je sve palo u vodu.

As podseća da čovek koji vratio Jovića (Fredi Bobić) na kraju sezone najverovatnije odlazi u Hertu, dok činjenica da Adi Hiter preferira formaciju s jednim napadačem (u ovom trenutku Andre Silva je bez premca) nikako ne ide u korist srpskog napadača.

Takođe, španski list podseća da je Ajntraht zimus kaparisao veliku nadu turskog fudbala – Ali Akmana (18) i da planira da tom momku da minute kako bi počeo da ga razvija u novu zlatnu koku.

Zaključak: Jovićeva budućnost definitivno nije u Frankfurtu.

Pitanje: Šta će Real dalje s Lukom Jovićem?

Source link

Slicni artikli

Top