You are here
Home > Tenis > Federer: Trka za najboljeg u istoriji je važnija Novaku i Nadalu nego meni

Federer: Trka za najboljeg u istoriji je važnija Novaku i Nadalu nego meni

Portal logo“Mislim da je to dobra, interesantna debata. Neverovatno je to što su Novak i Rafa uradili u poslednje vreme, nemaju ni oni više baš 25 godina, a u stanju su da pobeđuju”

Traje debata koja se tiče pitanja nezvaničnog najboleg tenisera sveta u istoriji. Mnogi bivši i sadašnji teniseri se priključuju, daju mišljenje, a o svemu je pričao niko drugi nego Rodžer Federer.

On će zaigrati u Dohi posle duže pauze, pa je samim tim bliži medijima. I oni su to iskoristili da ispitaju Švajcarca o različitim temama.

Prvo, ko će biti GOAT?

Mislim da je to dobra, interesantna debata. Neverovatno je to što su Novak i Rafa uradili u poslednje vreme, nemaju ni oni više baš 25 godina, a u stanju su da pobeđuju. Novak opet u Australiji, Rafa ponovo u Parizu. Deluje kao da su na vrhuncu i to je sjajno za tenis. Više brinem o svojoj igri i svom zdravlju nego o rekordima„, rekao je Federer.

Priseća se Federer kako mu je bilo da stiže Pita Samprasa, te misli da je on bio referenca Novaku Đokoviću i Rafaelu Nadalu.

U ovom momentu je ta trka možda važnija njima nego meni. Za mene je bilo vrlo važno da izjednačim rekord Pita Samprasa i posle da ga prestignem. Kada se rekord obori, onda samo želite da date sve od sebe posle, što sam i ja pokušao. Za njih dvojicu sam možda ja referenca kao što je Pit bio za mene. U drugačijoj sam situaciji, voleo bih da zadržim sve rekorde, ali rekordi i postoje da bi se obarali. Oni su nestvarni, svi to znamo, nadam se da će nastaviti i da će uraditi sve što žele, da mogu da se osvrnu i da se ne kaju ni zbog čega kad završe karijeru – to je ono što sva trojica želimo i ako je tako, mirno ćemo spavati„, rekao je Švajcarac.

Zanimljiv je bio i njegov odgovor po pitanju eliminacije Novaka Đokovića sa US Opena posle one nesrećne situacije.

Nije imao sreće na US openu. To svi znaju. Naravno da mora da postoji samokontrola. Ipak, to može skoro svakome da se dogodi„, rekao je Federer koga Đoković sutra prestiže po broju sedmica provedenih na prvom mestu ATP liste.

Source link

Slicni artikli

Top