You are here
Home > Košarka > Đurović: Nijedan od ovih stranaca u Partizanu nije ispunio očekivanja, godina propala u svakom smislu

Đurović: Nijedan od ovih stranaca u Partizanu nije ispunio očekivanja, godina propala u svakom smislu

Portal logo


Situacija u Partizanu je takva kakva jeste, crno-beli nižu neuspehe, a poslednju šansu za nešto više imaće protiv Metropolitana u sredu u Ljubljani.

Ipak, i pre te utakmice iskusni trener Vlade Đurović analizirao je za Tanjug celokupnu situaciju u Partizanu i probao da pruži odgovor – šta je pošlo po zlu?

Selekcija je svakako predstavlja kao problem broj jedan.

Mnogo stvari od početka nije krenulo kako treba. Mislim da su svi igrači koji su dovedeni precenjeni. Predsednik (Ostoja) Mijailović daje sve od sebe maksimalno, ali on se ne razume toliko u košarku. On je platio ono što je traženo, ali nisu to igrači koji mogu da dovedu Partizan do mesta koje Partizan zaslužuje i po broju navijača i po reputaciji kluba. Razumem navijače Partizana, mislim da je čak i sreća za ljude koji sada rade što nema publike, jer bi svašta moglo da se čuje„, rekao je Đurović za Tanjug.

Kako vidi rad Vlade Šćepanovića?

“Šćepanović je pomalo nespretno davao neke izjave, ali on je po mom mišljenju talentovan trener. Malo je netaktičan, trebalo je da zadrži neke stvari za sebe, ali sve što je rekao, istina je. Ali to je jednostavno tako, još kad ne dođu rezultati„, kaže Đurović.

Stranci, po Đurovićevom mišljenju, nisu doneli ono što se od njih očekivalo.

Moglo bi se o tome pričati satima i danima. Osnovna greška je u selekciji. Igrači koji su dovedeni nisu ono što je trebalo da budu, trebalo je verovatno malo više infomacija, kako se ponašaju kad su teške utakmice, da li će tada dati koš… Nijedan od ovih stranaca u Partizanu nije ispunio očekivanja, što ne znači da u Zvezdi jesu. I tamo je bilo promašaja i nažalost, njihova sezona u Evroligi je propala, a Partizanu je propala godina u svakom smislu„, ističe Đurović.

A za koga se može reći da je ispoštovao svoju ulogu?

Jedini u Partizanu koji je davao sve od sebe, koji je grizao jeste Jaramaz. Nijedan drugi igrač nije ispunio očekivanja. Nijedan. Ni Dangubić, ni Zagorac, nijedan naš igrač„, kaže Đurović i dodaje da je mladi Uroš Trifunović trebalo da ima veću ulogu u timu.

Po mom mišljenju, Trifunović je trebalo da ima veće šanse. Кo god bude došao za trenera Partizana, neće znati da li Trifunović može ili ne može. Trebalo je da mu se da šansa, da se vidi. Ja mislim da on može, ima mnogo kvaliteta koji su potrebni za jednog igrača. Od visine, brzine… Trebalo je da bude malo više guran. Ovako se ništa nije uradilo. Trebalo je da igra neke utakmice i po 30 minuta, trebalo je biti dalekovid. Znam da je sad lako pričati kad je završena bitka, ali on je morao da igra po 30 minuta, pa i neka promašuje. Mlade igrače treba gurati u vatru, svojevremeno sam i Dražena (Petrovića) sa 17 i (Arijana) Кomazeca sa 15 godina ubacivao. Igrač ako vredi – nema čekanja, nema izgoreće, rano je„, objašnjava Đurović.

Bez obzira na ishod u Evrokupu, biće ovo sezona koju će svi u Partizanu želeti da zaborave, a pitanje je kako dalje.

Jedno od rešenja jeste jedan mlađi trener i dolazak Duška Vujoševića za savetnika, kao što to sad radi u Rumuniji. To bi prihvatili pubilka, javnost, igrači. Dule ima zdravstvenih problema i godina, ali zato jedan mlad trener pod Duletovom dirigentskom palicom, da ga on poduči, da mu kaže kad da stane, kad da forsira… Trener koji će biti srećan što je u Partizanu, jer mu je to neviđena odskočna daska, i Dule kao čovek koji će da nadgleda i koji će da ga usmerava. To bi po mom mišljenju bilo najbolje rešenje. Sada ne može da se nađe trener, kao što su Obradović, Pešić, Maljković, a i Partizan nema pare da to plati„, rekao je Đurović.

Koga vidi kao favorita u ABA ligi?

Što se tiče titule, Zvezda je prvi favorit, a tu su Budućnost i Cedevita. Mornar je napravio izvanredan rezultat, oni uvek mogu da smetaju. Mega je već sada napravila čudo, mali Petrušev će sigurno da ide u NBA. Teško je očekivati da će Mega da ode gore. Igokea je neviđeno iznenađenje. Oni su primer dobre selekcije. Ovog puta su pogodili u dovođenju stranaca i igrača iz regije. Napravili su kompaktnu celinu i igraju dobro. Biće zanimljivo, mislim da nikada i nije bilo zanimljivije i izjednačenije. Uvek bi se izdvojio neki tim, a sada je to drugačije. I to sve bez Partizana„, zaključio je Đurović.

Source link

Slicni artikli