You are here
Home > Košarka > Da budemo na adekvatnom energetskom nivou

Da budemo na adekvatnom energetskom nivou


Crveno-beli u ponedeljak od 21.00 nakon skoro 20-dnevne pauze nastavljaju takmičenje u ABA ligi utakmicom 20. kola protiv ekipe Splita na gostovanju.

„Ekipa Splita je pokazala da može da bude konkurentna i da pobeđuje i timove sa samog vrha tabele ABA lige. Posle “duplog programa“ prošle nedelje u Evroligi, utakmice su uvek teške, a ne treba zaboraviti da smo mi u takvim okolnostima bili i prošle nedelje kada smo zbog korone takođe imali duplo kolo u elitnom takmičenju.“

„Zato je potrebno da budemo na adekvatnom energetskom nivou kako bismo ostvarili ono što želimo u Splitu. Očekuje nas ekipa sa mnogo iskustva i zato moramo da budemo maksimalno koncentrisani. Svakako raduje postepeni povratak igrača u ekipu“, rekao je Radonjić za klupski sajt.

Zvezde trenutno ima skor od 14-2, dok Split ima učinak od šest pobeda i 13 poraza, ali kapiten Branko Lazić smatra da je ekipa Splita vrlo neugodan protivnik.

„Meč sa njima nam dolazi u periodu kada se nalazimo u vrlo teškom ritmu utakmica u Evroligi i sa problemima sa skraćenom rotacijom koje smo više puta naglasili. Zato je svakako dobro što se polako kompletiramo, iako smo svesni da niko od igrača koji se polako vraćaju u tim, neće moći odmah i ekspresno da nam pomognu“, rekao je Lazić.

„Očekujem tešku utakmicu protiv zaista dobre ekipe u međuvremenu pojačane i za odličnog i iskusnog Ukića, koja ima svoj cilj, koja je znala i da pobedi favorite na svom terenu. Uostalom, najbolji “podsetnik“ da moramo da budem na najvišem nivou u ponedeljak uveče u Splitu je prva utakmica koju smo sa Splitom odigrali u Beogradu i koju smo dobili u dramatičnoj završnici i na jednu loptu“, rekao je kapiten Lazić.Source link

Slicni artikli

Top