You are here
Home > Košarka > SVE (NI)JE SPREMNO ZA ŽREB Protiv ove tri reprezentacije Srbija ne može da igra na Evrobasketu sve do nokaut faze

SVE (NI)JE SPREMNO ZA ŽREB Protiv ove tri reprezentacije Srbija ne može da igra na Evrobasketu sve do nokaut faze


Zbog pandemije SARS-CoV-2 tipa koronavirusa martovski žreb za Evropsko prvenstvo u košarci odložen je za 29. april, ali je postalo poznato ko su potencijalni rivali Srbije u uvodnoj fazi kontinentalnog šampionata.

„Orlovi“, koji su uspešno prebrodili kvalifikacije, nešto kasnije nego što je očekivano saznaće svoje suparnike, no imajući u vidu da je Evrobasket već pomeren sa septembra 2021. na period 1. – 18. septembra 2022, ovo jednomesečno odlaganje i nije nešto naročito strašno.

Ono što je bitno, to je da je naša reprezentacija među četiri nosioca, a to znači da u prvoj fazi takmičenje ne može da igra s ostalim timovima iz prvog šešira – Španijom, Grčkom i Francuskom.

Foto: Aleksandar Dimitrijević / RAS Srbija

Predsednik KSS-a Predrag Danilović i selektor „A“ reprezentacije Srbije Igor Kokoškov

Žrebom u Nemačkoj će 29. aprila biti određeni sastavi četiri grupe od po šest ekipa, a iz svake grupe (koje će se odvijati u Pragu, Tbilisiju, Milanu i Kelnu) će po četiri tima ići u nokaut fazu, čiji je domaćin Berlin.

Evo i ko će sve, uz šampiona kontinenta, Slovneiju, koja nam, poput Hrvatske, možda bude jedan od uvodnih rivala jer su obe selekcije u trećem šeširu, pokušati da se domogne evropske titule 2022:

Prvi šešir: Španija , Srbija, Grčka, Francuska

Drugi šešir: Litvanija, Rusija, Italija, Češka

Treći šešir: Poljska, Hrvatska, Turska, Slovenija

Četvrti šešir: Nemačka, Ukrajina, Finska, Gruzija

Peti šešir: Belgija, Mađarska, Izrael, Velika Britanija

Šesti šešir: Bosna i Hercegovina, Holandija, Estonija i Bugarska

VIDEO: Marina Maljković: Budi šampion, ostani kod kuče

Source link

Slicni artikli

Top