You are here
Home > Fudbal > Suminih 100 u crno-belom: Najlepše je bilo na Old Trafordu

Suminih 100 u crno-belom: Najlepše je bilo na Old Trafordu

Portal logo


U Partizanov „Klub 100“ ušao je i Sejduba Suma. Na meču sa Vojvodinom, u prethodnom kolu Superlige, u trenutku kad je zamenio Bibarsa Natha postao je vlasnik 100 utakmica za crno-bele. U njegovom slučaju dobijaju na težini, jer je tek treći stranac u 74 godine dugoj istoriji kome je to uspelo.

Prethodna dvojica – Lamin Dijara (151) i Almami Moreira (132) – ostavili su ogroman trag u Humskoj, a da će se pamtiti potezi i omalenog Gvinejca klub se postarao tako što mu je priredio posebnu ceremoniju ulaska u „Klub 100“, dan posle trenera Aleksandra Stanojevića, te igrača poniklih u omladinskoj školi, Lazara Markovića i Aleksandra Miljkovića.

Ponosan sam na ovaj broj utakmica, iz više razloga. Prvo, tek sam treći stranac po broju mečeva u celoj istoriji kluba, a potom što su i neki moji saigrači, takođe velika fudbalska imena, ponikli u školi Partizana,, upisali više od 100 utakmica. To govori i o mom kontinuitetu u crno-belom dresu. Partizan je za mene predstavljao veliki izazov. Proveo sam lepe i nekad manje lepe trenutke. One manje lepe svi zaboravljamo, a golove, pobede i slavlja pamtimo. Zato mi je drago što sam na ovaj način zaokružio ove četiri godine koliko sam ovde. Idemo dalje ka novim ciljevima“, rekao je Suma, koji je dosad za Partizan postigao 24 gola i upisao 20 asistencija.

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura, trneer Aleksandar Stanojević i član sportskog sektora Ivica Iliev uručili su bivšem prvotimcu Slovana specijalno priznanje: uramljen dres na čijoj je poleđini broj 100, a na koji su se potpisili svi saigrači.

Kao omiljenu utakmicu izdvajam gostovanje Mančestar junajtedu. Mogli smo da pobedimo u Beogradu, ali kada izađete na Old Traford prođe vas jeza i shvatite na kom je to nivou i gde se u tom trenutku nalazite“, zaključio je Suma.

U upravi kluba su zadovoljni doprinosom Gvinejca, iako u poslednje vreme nije u prvom planu.

Suma od prvog dana ima naše veliko poverenje koje je, opravdan igrama. Nekad mu nije bilo lako da podnese veliki pritisak koji klub nosi, ali se na kraju izborio. Velika je stvar kada se vaše ime upiše u veliku istoriju kakava je Partizanova, gde su samo dva stranca dostigla 100 i više utakmica. Iz tog razloga smo želeli da mu danas posebno uručimo priznanje, dres „Kluba 100“ i na taj način se, u ime svih nas, još jednom zahvalimo na svemu što je uradio za Partizan“, dodao je Miloš Vazura, generalni direktor Parnog valjka.

Source link

Slicni artikli

Top