You are here
Home > Košarka > „POLOŽIO!“ Neobični srpski plej se vraća u NBA ligu! /VIDEO/

„POLOŽIO!“ Neobični srpski plej se vraća u NBA ligu! /VIDEO/

Fallback Image


Kolonija srpskih košarkaša u najjačjo ligi na svetu biće uvećana čim se takmičarski mečevi nastave posle ovog Ol-star vikenda.

Naime, odlukom uprave Oklahoma Siti Tandera – naša mlada košarkaška nada Aleksej Pokuševski je, posle mesec dana nastupa u Razvojnoj ligi, za filijalu Oklahoma Siti Blu, iz posebnog, „mehur“ okruženja u Floridi – vraćen u prvi tim.

Ovaj momak, koji je u novembru 2020. zakoračio u svet NBA kao najmlađi izabrani igrač na draftu, a 17. pozicijom kao najbolje izabrani Srbin od Darka Miličića, zadovoljio je svojim igrama upravu kluba, iako je i u Floridi često umeo da kuburi s preciznošću. Sve ostalo što je prikazivao – bilo je više nego dobro za povratak u najjaču košarkašku ligu na planeti.

Pokuševski je odigrao 13 mečeva za Blu, i to uz proseke od 7,9 poena, 7,3 skoka, četiri asistencije i 1,08 blokadu za oko 25 minuta na parketu.

Dvaput je ostvario „dabl-dabl“ učinak u Razvojnoj ligi, jednom u vidu 12 poena i 19 skokova protiv Ostin Sparsa, te u vidu 19 poena i 10 skokova protiv Rio Grande Vajpersa.

Prethodno je neobični srpski plej, visok 211 centimetara, 17 puta igrao za Tandere, i to uz 3,3 poena, 3,5 skoka, 1,2 asistenciju i, najviše među NBA početnicima, 1,12 blokada po meču, uz nepunih 17 i po minuta ukazane šanse po utakmici.

Minulih dana su neki od njegovih poteza oduševljavali pratioce Razvojne lige, a evo i prikaza nekoliko odabranih za koje rivali nisu imali rešenja, a koje je sama Liga na svom Tviter nalogu opisala iz reči da se radi o „momku koji ima nenormalne veštine za pleja“:

Pokuševski je, podsetimo, imao realizatorskih poteškoća i na početku NBA karijere (šut iz igre 25%, trojke 19%), ali je ostvario i osam osvojenih lopti te, najviše u timu, 18 blokada, pre nego što se preselio u Razvojnu ligu.

Video: Jokić jurio sudiju po terenu

Source link

Slicni artikli

Top