You are here
Home > Fudbal > Dogovoreno: Verona otkupljuje Ivana Ilića za 8.000.000 evra i bonuse

Dogovoreno: Verona otkupljuje Ivana Ilića za 8.000.000 evra i bonuse

Portal logo

Mančester Siti pristao da odustane od dogovorene klauzule, dobro će proći i Crvena zvezda

Sjajan period u karijeri Ivana Ilića. Supertalentovani vezista iz Niša, rođen 2001. godine, dobio je poziv novog selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija, a uskoro bi i zvanično mogao da postane član Verone. Italjanski mediji javljaju da je klub sa Bentegodija spreman da odreši kesu i otkupi njegov ugovor iz Mančester Sitija.

Srbin je na početku sezone stigao una pozajmicu, uz dogovor da Verona ima pravo preče kupovine za 12 miliona evra. Italijanski mediji javljaju da je italijanski klub postigao dogovor sa Sitijem i zbog COVID uslova uspeo da spusti cenu. Isti izvori navode da je lider Premijer lige pristao da proda Ivana Ilića za osam miliona evra i potencijalni bonus od 500.000…. To je maksimum koji u ovom trenutku Verona može da ponudi, obzirom da nema veliki finansijski kapacitet.

Pod komandom Ivana Jurića mladi vezista igra sjajno. Standardan je u timu Verone ove sezone i na 19 mečeva postigao je dva gola. Italijanski novinari su mu nadenuli nadimak Profesor, što jasno ukazuje da je bivši omladinac Crvene zvezde sazreo. U Veroni su ubeđeni da će im se jedan od najvećih transfera u istoriji kluba višestruko isplatiti. Odnosno da će u dogledno vreme prodati Ilić po znatno višoj ceni.

Italijani ne navode da li će Mančester Siti imati pravo kontra otkupa, kao što je letos dogovoreno.

Ivan, kao i dve godine stariji brat Luka, ponikao je u školi fudbala Real iz Niša. Brzu su prešli u redove Crvene zvezde, gde su bili jedni od najistaknutijih članova omladinskog tima crveno-belih. Mančester Siti ih je kupio u paketu leta 207. godine za 5,5 miliona evra.

Po dolasku na Etihad prvo su pozajmljeni holandskom NEC-u, da bi letos Ivan stigao u Veronu, a Luka u Tvente. Od potencijalne prodaje mladog zadnjeg veznog dobro će proći Crvena zvezda. Pored FIFA pravila o solidarnosti, crveno-beli mogao da računaju na određeme bonuse, pa bi na njihov račun trebalo da legne između 700 i 800 hiljada evra.

Source link

Slicni artikli

Top