You are here
Home > Košarka > Buker ispao, Konli debituje na Ol-staru u 14. NBA sezoni

Buker ispao, Konli debituje na Ol-staru u 14. NBA sezoni

Portal logo

Kako došlo, tako i otišlo. Devin Buker je upao na spisak onih koji će igrati NBA ol-star utakmicu posle povrede Entonija Dejvisa, ali najbolji igrač Finiksa nije imao sreće da zaigra u duelu najkvalitetnijih košarkaša planete. Njegovu povredu iskoristio je igrač Jute Majk Konli koji će u 33. godini prvi put imati šansu da se oproba u Ol-star utakmici.

Kao deo tima Kevina Durenta, Konli će nastupiti u nedelju, a gledaćemo ga i u takmičenju u brzom šutiranju trojki gde će takođe zameniti Finiksovog asa. Dakle, umesto Bukera kojeg je sa Ol-stara udaljila povreda kolena i koji je do sada beležio 24,9 poena, 4,4 asistencije i 3,6 skokova, nastupiće bek Džezera koji u aktuelnoj sezoni bek prosečno postiže 16,1 poen, uz 5,7 asistencija i 3,5 skokova.

AUSTRALIJA 1, 07.05: (2,65) BRIZBEJN ROR (3,05) SIDNEJ (2,65)

NBA komesar Adam Silver izabrao je Konlija kao zamenu jer pravila nalažu da ona mora doći iz iste konferencije u kojoj igra povređeni košarkaš.

Posle 14 godina u NBA ligi, ispostavilo se da nikada nije kasno za debitantski Ol-star nastup. Postao je prvi čovek koji je tako kasno dobio šansu za Ol-star premijeru. Na lepe vesti momentalno su stigle čestitke saigrača iz Jute putem društvenih mreža. Rudi Gober i Donovan Mičel oduševljeni su što će u nedelju deliti parket sa saigračem, a podrška je stigla i od Džoa Inglsa, odnosno Džordana Klarksona. Dakle, drugi put u istoriji franšize Juta će imati tri ol-star igrača. U sezoni 1988/89, Karl Meloun, Džon Stokton i Mark Eton činili su elitni Džez trio.

Kako je Gober u Timu Lebron koji vodi njihov trener Kvin Snajder, Konli i Mičel će se suprotstaviti saigraču i šefu struke i pokušati da prekinu Džejmsovu dominaciju i seriju od tri vezane pobede u ol-star mečevima.

Source link

Slicni artikli

Top