You are here
Home > Košarka > Zvezda protiv Žalgirisa za novi trijumf u Evroligi

Zvezda protiv Žalgirisa za novi trijumf u Evroligi


Duel Žalgirisa i Crvene zvezde trebalo je da se odigra 4. februara, ali je zbog velikog broja zaraženih igrača u taboru crveno-belih odložen za danas. Naša ekipa u Kaunas je otputovala sa željom da popravi utisak u Evroligi i pokuša da se novim trijumfom malo odlepi od začelja tabele.

Crveno-beli su trenutno pretposlednji sa sedam trijumfa i 17 poraza, ispred njih je Alba sa pobedom više. Žalgiris je na 10. Mestu sa 13 pobeda i 11 poraza.

Crveno-beli i dalje imaju problema sa koronavirusom tako da se u ekipi nalaze dva juniora Vujičić i Šaranović. Takođe, naša ekipa je u žestokom ritmu utakmica. Ipak, raduje igra protiv Zenita, gde je Zvezda bila u prilici da izbori pobedu, ali je nedostajalo malo sportske sreće. Meč u Kaunasu je šesti u poslednjih 11 dana.

Trener Radonjić zna šta očekuje ekipu protiv Žalgirisa i nada se da će disciplinovanom igrom, pre svega u odbrani, doći do mogućnosti da se bore za pobedu.

„Očekuje nas meč protiv jako dobrog Žalgirisa. I ove sezone prikazuju puno i nalaze se u realnoj borbi za TOP 8 Evrolige. Tim koji dobro igra koji je zajedno već neko vreme što je važno u ovim okolnostima i sistemu takmičenja. Na nama je da pokušamo da odigramo dobar meč, da odgovorimo na njihovu čvrstinu, na njihovu preciznost jer tu ima igrača koji šutiraju sa visokim pricentima.“

„Moramo da budemo dobri u bazičnim elementima svakako, i kroz jedan takav pristup da vidimo šta će nam to doneti. U svakom slučaju naša situacija u Evroligi nam dozvoljava da možemo da imamo pristup u kome popravljamo situaciju iz utakmice u utakmicu, i da uradimo sve što je u našoj moći da povratak igrača u tim bude najbezbolniji mogući“ rekao je trener Dejan Radonjić.

Meč u Kaunasu počinje u 19.00 časova. Tok susreta pratite na našem portalu.Source link

Slicni artikli

Оставите одговор

Top