You are here
Home > Tenis > Medvedev: Đoković je najteži protivnik sa kojim sam ikada igrao, slomio me je i teniski i psihološki

Medvedev: Đoković je najteži protivnik sa kojim sam ikada igrao, slomio me je i teniski i psihološki

Medvedev: Đoković je najteži protivnik sa kojim sam ikada igrao, slomio me je i teniski i psihološki


Delovao je Novak Đoković brutalno u finalu Australijan opena, počistio je Danila Medvedeva sa 3:0 u setovima, a Rus je dao mišljenje o svemu što se dogodilo. I pritom nazvao Đokovića najtežim protivnikom sa kojim se sastao.

Uporedio je trenutno stanje sa stanjem Rafaela Nadala posle finala Australijan opena 2019. godine, kada je Đoković takođe bio nemilosrdan.

Novak Đoković je najteži protivnik protiv koga sam ikada igrao. Igrao sam članovima Velike trojke i oni su fantastični. Kada imaju svoj dan, jednostavno su najbolji svih vremena. Mislim da se sada osećam kao Rafa Nadal 2019. godine posle finala Australijan Opena„, rekao je Medvedev.

Pitanje se postavljalo i oko toga – da li je Novak odigrao mnogo dobro ili je Medvedev podbacio.

Ima pozitivnih emocija, ali kada pričam o finalu, ništa nije ispalo kako sam želeo. Vrlo je moguće da je tako bilo zbog činjenice da je Novak pokazao najveći nivo. Kada protivnik igra na takvom nivou, tvoja igra se usput raspadne. A to se često događa u mojim mečevima kada pobeđujem. Sada je Novak uradio isto, ali u svoju korist. Šteta, ali ovo je iskustvo i nadam se da će sledeći put sve ispasti mnogo bolje„.

Mnogo puta je Novak pokazivao na glavu.

Novak me je slomio i teniski i psihološki. U jednom momentu je delovalo da znam šta treba da uradim, ali nisam pogodio neke udarce, bio sam ljut na sebe, pričao sam sa sobom. Polomio sam i reket, to često pomogne. Ali ovoga puta nije uopšte pomoglo. Na kraju ništa nije pomoglo i na kraju sam dobio „tanjir“ za finalistu„.

Ritern sa onoga sveta

Prisetio se Medvedev i sudara sa Filipom Krajinovićem u kom ga je srpski teniser žestoko namučio.

Sunce nije bilo problem. Filip je igrao veoma kul, većim delom na nivou TOP 10 igrača. Mislim da bi trebalo da bude bolje rangiran. Igrao je četvrti set kao Đoković u finalu, nije mi dao ni šansu. Ali, uspeo sam da napravim male taktičke stvari, da priđem terenu i to je promenilo meč. Možda je tu razlika između njega i Đokovića„.

Source link

Slicni artikli

Оставите одговор

Top