You are here
Home > Košarka > Ostvarili smo cilj, hvala igračima na dolasku

Ostvarili smo cilj, hvala igračima na dolasku


Košarkaši Srbije pobedili su danas Švajcarsku u Tbilsiju u poslednjem meču grupe E , a trijumfom protiv Gruzije u petak, reprezentacija Srbije je izborila učešće na Evrobasketu.

„Zadovoljni napuštamo Tbilisi posle dve pobede iz dve utakmice protiv timova od kojih smo u prethonim mečevima izgubili. I Švajcarska i Gruzija sva takmičenja igraju u istom sastavu, dugo godina su zajedno, uigrani su i dobro organizovani, pa moramo reći da su u tom segmentu dosta ispred nas jer smo mi i u ovom ‘prozoru’ imali dosta novih lica u timu“, rekao je Kokoškov za sajt KSS-a.

Iako je cilj ostavren, imao je Kokoškov šta da zameri što se današnje utakmice tiče.

„Posle informacije da smo pobedom protiv Gruzije ostvarili plasman na EP, malo smo u današnji meč ušli emotivno ispražnjeni. Nismo pristupili neozbiljno, već jednostavno je ta ispražnjenost ostavila određeni trag. Današnja pobeda je važna i pored toga što utakmica nije bila ni lepa ni dopadljiva za gledanje, cilj je ostvaren“.

Video je Kokoškov probleme na obe strane terena. 

„Broj izgubljenih lopti govori o tome da napad nije bio tečan, sa druge strane nismo se dobro ni branili. Imali smo problema i sa njihovom zonom koju nismo uspeli da razbijemo šutem za tri poena“, ocenio je Kokoškov.

„Ipak, ovu utakmicu je dobio karakter igrača koji nisu odustajali od pobede i koji su pokazali voljni momenat da sve urade kako bi se vratili u meč, došli do pobede i tako na najbolji mogući način završili ove kvalifikacije. Idemo dalje, ostvarili smo cilj i sada se okrećemo narednim takmičenjima“.

Kokoškov se zahvalio igračima na dolasku i želji.

„Želeo bih da se zahvalim igračima na dolasku s obzirom na veoma komplikovane i nezgodne okolnosti i činjenicu da smo ponovo bili u balonu. Hvala im na tome što su na najbolji mogući način predstavljali svoju zemlju“, zaključio je Kokoškov.

Evrobasket će biti održan 2022. godine u Češkoj, Gruziji, Nemačkoj i Italiji. Source link

Slicni artikli

Оставите одговор

Top