You are here
Home > Košarka > Pau Gasol se vratio u Barselonu, ništa od Lejkersa

Pau Gasol se vratio u Barselonu, ništa od Lejkersa


Bomba je odjeknula u evropskoj košarci – Pau Gasol vraća se aktivnom igranju i to u dresu Barselone, u kojoj je započeo profesionalnu karijeru.

Kako prenosi Mundo Deportivo, Gasol i Barselona postigli su dogovor do kraja sezone.

Gasol se zbog brojnih povreda, pre dve godine odlučio na (privremeni) prekid karijere, a pored Barselone, postojalo je interesovanje LA Lejkersa, gde bi Pau igrao zajedno sa svojim bratom Markom.

Pau se u Barsu vraća bar do kraja sezone, a jedan od ciljeva povratka je i sticanje fizičke spreme i forme za predstojeće Olimpijske igre, koje planira da igra.

Pau Gasol je sada već davne 1998. godine započeo karijeru u Barseloni, da bi se 2001. godine otisnuo u NBA ligi.

Prvo je nastupao za Memfis sedam godina, da bi potom bio prosleđen u LA Lejkerse (u razmeni su bila uključena prava za njegovog brata Marka). 

Za „jezeraše“ je nastupao šest godina i bio jedan od ključnih šrafova u osvajanju dve titule u NBA ligi, 2009. i 2010. godine.

Posle Lejkersa igrao je dve godine za Čikago, tri za San Antonio, da bi NBA karijeru 2019. završio u Milvokiju, za koji je odigrao tri utakmice.

Sa reprezentacijom Španije osvojio je tri zlata na EP, jedno na SP, srebrn je bio dva puta na OI i EP, dok se bronzanom medaljom na najvećim turnirima okitio tri puta.Source link

Slicni artikli

Оставите одговор

Top