You are here
Home > Košarka > Micić i Gudurić ne dolaze u Gruziju

Micić i Gudurić ne dolaze u Gruziju

Micić i Gudurić ne dolaze u Gruziju


Košarkaška reprezentacija Srbije overila je ulaznicu za Evrobasket i to automatski znači da za utakmicu protiv Švajcarske ne dolaze dvojica evroligaških košarkaša – Vasilije Micić i Marko Gudurić.

Prema nezvaničnim informacijama Mozzart Sporta, stručni štab je doneo odluku da ne poziva zvezde Efesa i Fenerbahčea jer utakmica sa starim dužnicima sada nema takmičarski značaj. Logičan potez selektora i njegovih najbližih saradnika kako bi se izbegla mogućnost povrede.

Prvobitni plan bio je da Micić i Gudurić doputuju posle odrađenih obaveza sa klubovima u Evroligi, samo u slučaju da za to bude potrebe, odnosno da utakmica sa Švajcarskom bude odlučujuća za prolaz dalje. Kako je Srbija na krilima Filipa Petruševa i Danila Anđušića već odradila ceo posao, aranžman je otkazan.

Petrušev oduševljen: Nisam očekivao da će biti ovako lako

Sada je izvesno da će veću minutažu protiv Švajcarske imati oni koji su večeras igrali manje. Tu se pre svih misli na Borišu Simanića, Marka Radovanovića, Marka Lukovića, Luku Ašćerića, a verovatno je da će Dalibor Ilić i Nemanja Nenadić biti ubačeni u sastav. Sve, opet, kako bi se sprečile eventualne povrede uoči nastavka naporne klupske sezone.

Srbija posle pet utakmica ima skor 3-2 u Grupi E.

Piše: Nikola STOJKOVIĆ (@nikolaS_msport)

Source link

Slicni artikli

Оставите одговор

Top