You are here
Home > Košarka > Bolić i Udovičić uručili kolica Klubu košarkaša u kolicima

Bolić i Udovičić uručili kolica Klubu košarkaša u kolicima


„Okupili smo se ovde jednim lepim povodom, mislim da je urađena prava stvar između Ministarstva omladine i sporta i Košarkaškog saveza Srbije da se nabave ova kolica koja će vama košarkašima sigurno koristiti za dalji rad i treninge. Ovo je dobar primer kako treba da se pomaže svima i treba da bude primer ostalima… Želim vam da vas ovi rekviziti dugo služe i da u njima postižete vrhunske rezultate“, rekao je Bolić za sajt KS S.

Pomoćnik ministra omladine i sporta Darko Udovičić istakao je da je ovo veliki dan.

„Ovo je istorijski dan, ne samo za vas nego i za nas, lep primer kako Ministarstvo omladine i sporta na čelu sa ministrom Vanjom Udovičićem, u saradnji sa Košarkaškim savezom Srbije, sprovodi stvari sa reči na dela. Radi se o donaciji troja kolica za bolje rezultate u budućnosti. Znamo da ste bili sjajni i do sada, očekujemo da sa ovim kolicima budete još uspešniji i mogu da kažem u ime ministarstva, a verujem da delimo mišljenje sa KŠ, da ćemo i dalje pomagati Savez košarkaša u kolicima Srbije. Siguran sam da ćemo vam, svi zajedno, omogućiti bolje uslove za takmičenje, a od vas očekujemo, kao i uvek, dobre rezultate i predan rad“, rekao je Udovičić.

Udovičić i Bolić su se ovom prilikom zahvalili „Medisportu“, koji je organizovao nabavku ovih kolica, a i ime Kluba košarkaša u kolicima Tigar iz Paraćina govorio je Nikola Kato.

„Hvala puno Ministarstvu omladine i sporta i Košarkaškom savezu Srbije na ovom gestu. Već 25 godina sam u košarci u kolicima i ovo je prvi put da država pomaže kroz nabavku košarkaških kolica. Ne mogu da ne pomenem veliku pomoć Ministarstva prilikom odlaska naših zlatnih momaka na Evropsko prvenstvo u Sofiji, gde smo osvojili srebrnu medalju zlatnog sjaja i ušli u B diviziju. Kolica su osnova za bavljenje ovim sportom, ne samo za kvalitetnu igru nego i za popularizaciju i stvaranje novog kadra. Nadam se da je ovo samo prvi iskorak u toj saradnji između Ministarstva omladine i sporta i Saveza košarkaša u kolicima Srbije i članica saveza, kao i Košarkaškog saveza Srbije. Ova kolica su izuzetno skupa i teško da neki klub sam može da priušti njihovu nabavku. Hvala vam još jednom, opravdaćemo ono što smo do sada radili i raditi na tome da i košarka u kolicima bude broj jedan. Ako naši košarkaši mogu da budu na krovu sveta, mogu i košarkaši u kolicima“, rekao je Kato.

Predsednik Kluba košarka u kolicima Nais iz Niša Marko Aleksandrović prisetio se jednog događaja.

„Pre tačno godinu dana sedeo sam sa gospodinom Darkom Udovičićem u Beloj Palanci, na prvoj utakmici naše reprezentacije na teritoriji Srbije i upravo tada je obećao da će mnoge stvari da se promene i da će država pomagati košarku u kolicima kroz donaciju opreme. Gospodine Udovičiću, u ime svih nas vam se zahvaljujem na tome i želim da prenesete našu zahvalnost ministru Vanji Udovičiću“, završio je Aleksandrović.Source link

Slicni artikli

Оставите одговор

Top