You are here
Home > Fudbal > Australijanci pišu o Zvezdinom „kenguru“ i NAJTEŽEM POSLU u svetskom fudbalu! Upravo to sutra čeka Miloša Degeneka, pitanje je: Kako zaustaviti Ibrahimovića?

Australijanci pišu o Zvezdinom „kenguru“ i NAJTEŽEM POSLU u svetskom fudbalu! Upravo to sutra čeka Miloša Degeneka, pitanje je: Kako zaustaviti Ibrahimovića?


Bilo je to na leto 2001. godine tokom prve Ibrine sezone u Ajaksu, a nesrećna žrtva bio je defanzivac Liverpula Stefan Henčoz.

– Prvo sam otišao levo, on takođe. Tada sam krenuo u desno, a i on je takođe. Onda sam ponovo otišao levo, a on otišao po hot-dog – rekao je Ibrahimović posle tog meča, prepričavajući drski dribling koji je njegovog protivnika potpuno osramotio.

Taj trenutak i „šepurenje“ koje je usledilo dali su ton briljantnoj karijeri koja će se odvijati tokom naredne dve decenije. Sada 39-godišnji Ibrahimović ostaje i dalje jedan od najzanimljivijih sportista na planeti, uspešno prkosi svojim godinama i predvodi izuzetan preporod ekipe Milana ove sezone u svom drugom boravku u klubu.

Foto: Aleksandar Dimitrijević / RAS Srbija

Fudbaleri Milana sleteli u Beograd

Međutim, sa druge strane Miloš Degenek je dobio nezavidan zadatak da ga zaustavi, i to sutra od 18 sati i 55 minuta kada će Crvena zvezda ugostiti “Rosonere“ u šesnaestini finala Lige Evrope. Možda je najbolje čemu se štoper crveno-belih može nadati da ne bude ovekovečen u jednom od Ibrahimovićevih čuvenih citata, poput Henčoza.

Ono što svakako odliku je Zlatana je njegov neobični lik van terena. Reference u prvom licu, ogromna arogancija u stilu Kanje Vesta, a iako možda postaje malo star, to se nikako ne vidi na terenu jer je i dalje svetska klasa.

Kada je Ibrahimović napustio LA Galaksi krajem 2019. godine izjavio je:

– Došao sam, video sam, pobedio … sad se vratite da gledate bejzbol – rekao je svojim američkim navijačima.

Iako mu je Milan u početku ponudio samo šestomesečni ugovor, plašeći se da njegovo telo možda nije doraslo zadatku – ipak nisu morali da brinu. Ibrahimović nije postigao samo 24 gola u 30 utakmica, već je njegovo prisustvo promenilo mentalitet čitavog kluba i povuklo njegove saigrače na drugi nivo.

Prošle nedelje postigao je svoj 500. gol u klubu u karijeri, a Milan je navodno sada u pregovorima o produženju ugovora, zbog kojeg će ostati na San Siru do svojih 40-ih.

Miloš Degenek je svakako poštovalac Zlatana od njegovih Juventusovih dana, kada je bio u strahu gledajući ga.

– Zaista ga volim. Volim ga kao fudbalera, volim njegov karakter, volim njegovu motivaciju, volim način na koji govori o sebi, volim način na koji doprinosi timu i gura druge da idu napred i budu bolji. On je jedinstven. Biće to za mene ogroman izazov. Njegova telesna građa, njegova svest, postizanje golova – to je uglavnom sve. Neverovatan je. Baš je smešno koliko je dobar. Igrao sam protiv nekih od najboljih na svetu i to je nešto što ću jednog dana moći da kažem svojoj deci i prijateljima – rekao je Degenek za „Sidnej Morning“.

Pa, kako ga zapravo zaustaviti?

– Ne možete mnogo učiniti – priznao je Degenek – U mojoj viziji, samo treba biti jak – ne dozvoli mu da te drži, jer je definitivno jači od mene i veći je.

VIDEO: Dolazak Milana u Beograd

Source link

Slicni artikli

Оставите одговор

Top