You are here
Home > Borilački > 15-godišnji Majk Tajson za OSAM SEKUNDI nokautirao rivala, sudija nije hteo ni da broji kad je video ovaj udarac! /VIDEO/

15-godišnji Majk Tajson za OSAM SEKUNDI nokautirao rivala, sudija nije hteo ni da broji kad je video ovaj udarac! /VIDEO/


Tajson nije tek tako dobio nadimak „Gvozdeni Majk“.

Čuveni bokser je harao ringom krajem 20. veka, nedavno se i uspešno vratio „plemenitoj veštini“ okršajem sa Rojom Džonsom Juniorom, ali i pre nego što je postao slavan, obarao je rivale kao od šale.

Tome u prilog ide i novootkriveni snimak s njegovog nastupa kada je imao samo 15 godina.

Nesrećni suparnik bio mu je Džo Kortez i to, ni manje ni više, u finalu juniorskih olimpijskih nadmetanja u boksu.

A nesrećan je bio jer je naleteo na „Gvozdenog Majka“ koji ga je nokautirao samo osam sekundi od prvog zvuka gonga.

Udarac je bio toliko precizan i toliko snažan, da je sudija odmah proglasio kraj borbe, ne želeći ni da „broji“ (do deset, što je uobičajeno kada je neko u nokdaunu) poraženom finalisti.

Tajson je, inače, osvajao „juniorsku Olimpijadu“ i 1981. i 1982. godine, a potom se posvetio profesionalnim borbama, u kojima je stigao i do titule prvaka sveta.

Nažalost, sve to su pratili i skandali, u borilištu i van njega, a upravo oni su srozali karijeru čoveka koji je imao potencijal da možda stvarno bude najbolji svih vremena koji je s rukavicama ulazio u ring.

Video: Muhamed Ali: Najveći među najvećima

Source link

Slicni artikli

Top