You are here
Home > Košarka > ŽELE PO SVOM Amerikanci traže promenu pravila za Olimpijske igre: „Ovo nisu normalna vremena!“

ŽELE PO SVOM Amerikanci traže promenu pravila za Olimpijske igre: „Ovo nisu normalna vremena!“


Amerikanci kao Amerikanci. Svesni su da nisu nedodirljivi, kao i da se verovatno ne sećaju kada su poslali najbolji sastav na neko veliko reprezentativno takmičenje, što se odrazilo i na njihov novi zahtev za promenu pravila na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Direktor Džeri Kolanđelo je za ESPN otkrio da je “USA Basketball“, organizacija koja brine o američkoj reprezentativnoj košarci, pisala nacionalnom Olimpijskom komitetu, Međunarodnom olimpijskom komitetu, kao i FIBA i zatražila da se učesnicima Igara dozvoli da spisak igrača pošalju mnogo kasnije nego inače.

Uobičajeno je da se spisak pošalje nekoliko nedelja unapred. Međutim, ove godine zbog korona virusa plej-of NBA lige završiće se samo tri dana pre nego što će “drim tim“ igrati prvu utakmicu na Olimpijskim igrama.

– Ovo nisu normalna vremena. Dostavljanje spiskova do određenih rokova nema nikakvog smisla. Tražimo fleksibilnost da možemo da zamenimo igrače u vrlo kasnoj fazi kako bismo zaista mogli da na teren izvedemo najbolje što imamo. To ne važi samo za nas, već za sve zemlje – rekao je Kolanđelo.

S tim u vezi i Srbija bi mogla da bude u problemu ako Denver Nikole Jokića daleko dogura u plej-ofu.

Takođe, Kolanđelo je otkrio i da američki tim planira da organizuje predolimpijski balon u Las Vegasu u kome će se pripremati sa reprezentacijama Španije i Australije. Ne treba da čudi, aktuelni svetski šampioni, u timu imaju pet NBA zvezda: Marka Gasola, Rikija Rubija, Seža Ibaka, Huanča Ernangomeza i Vilija Ernangomeza. Australija ih ima čak 10, uključujući tu i Bena Simonsa, Patija Milsa, Džoa Ingla, Dantea Eksuma i Matisa Tajbula.

VIDEO: Originalni „drim tim“: Najbolja ekipa u istoriji košarke

Source link

Slicni artikli

Top