You are here
Home > Košarka > SVE ĆE ZAVISITI OD NAS Sonja Vasić preskače februarske prozore, ali jedva čeka Olimpijske igre u Tokiju

SVE ĆE ZAVISITI OD NAS Sonja Vasić preskače februarske prozore, ali jedva čeka Olimpijske igre u Tokiju


Srbija će na olimpijskom turinru u Tokiju igrati u grupi u A sa Korejom, Kanadom i ŠŠpanijom.

Foto: A. Dimitrijević / RAS Srbija

Sonja Petrović

– Izvukli smo dosta ujednačenu grupu, gde je sve otvoreno. Nikad se nismo bavili nekim kalkulacijama, pa nećemo ni sada. Mislim da će sve zavisiti od nas, našše forme i zdravlja. Idemo korak po korak, da vidimo kako ćemo dočekati te Olimpijske igre posle Evropskog prvenstva i dugačkog leta – rekla je Vasić Tanjugu.

Izabranice Marine Maljković u Japanu će braniti bronzu osvojenu 2016. godine u Rio de Žaneiru.

– Koreja, koja koššarkaški deluje najslabije, atipičnom igrom za evropske ekipe možže da tražži svoju ššansu. Preostale tri ekipe su dosta ujednačene i sve će zavisiti od toga ko kakav dan ima i na čiju stranu će i sreća prevagnuti. Svaka utakmica će biti na krv i nožž i mislim da imamo ššanse da dobro prođemo i protiv ŠŠpanije i Kanade. Možžda je prerano o tome pričati, s obzirom da nas čeka mnogo posla pre samog olimpijskog turnira – ističe krilni centar srpskog tima.

Pre odlaska na OI, košarkaššice Srbije u junu će takođe pokuššati da odbrane i bronzano odličje na Evropskom prvenstvu u ŠŠpaniji i Francuskoj, na koje su se plasirale pre poslednjeg kvalifiakcionog prozora.

Srbiju u subotu čeka poslednji meč kvalfikacija sa Litvanijom koji nema takmičarski značaj, a koššarkašica Đirone odlučila je da propusti februarski prozor.

– Dogovorila sam se sa selektorkom da propustim ovu akciju, da malo sredim koleno i da mu dam predah – zaključila je Vasić.

VIDEO: Kosarkasice i bebe

Source link

Slicni artikli

Top