You are here
Home > Fudbal > Ima tek 17 godina i POSAO IZ SNOVA! Pola čovečanstva bi se menjalo sa njim da po ceo dan radi isto što i on!

Ima tek 17 godina i POSAO IZ SNOVA! Pola čovečanstva bi se menjalo sa njim da po ceo dan radi isto što i on!


Ovaj mladi fudbalski navijač živi san ogromnog dela čovečanstva: plaćen je da po ceo dan gleda fudbal!

Ašvin Raman ima 17 godina, živi u indijskom gradu Bangalor, a radi kao jedan od skauta za škotski Dandi junajted!

On je taj posao počeo da obavlja 2019. i ispratio je povratak kluba u Premijer ligu Škotske.

Foto: Tviter / screenshot

Ašvin Raman

– I dalje imam potrebu da se uštinem, a i dalje ne mogu da poverujem – rekao je Raman za BBC.

On je ispričao da se “navukao” na fudbalsku statistiku i skauting kada je čitao fudbalske knjige. Do saradnje je došlo kada mu je glavni skaut Dandija Stivi Griv poslao poruku na Tviteru i ponudio mu ulogu u klubu.

– Za svoj 13. rođendan sam pokrenuo blog i pisao sam nešto za šta sada vidim da su užasni članci. Stivi Kriv mi je poslao privatnu poruku i pitao me da li sam zainteresovan da radim za klub – ispričao je on.

Ramanova uloga je da gleda igrače koji bi mogli da budu zanimljivi Dandi junajtedu, a onda, kada pogleda dovoljno, da javi da li je fudbaler dovoljno dobar.

– Tako ja sedim ovde i dobijam pare da gledam fudbal za klub i imam nekog uticaja. Kažu mi tip igrača koji žele, ja prolazim kroz bazu podataka i vidim ko ima dobru statistiku i kakav je profil. Ako postoji šansa da ga dovedemo, onda satima gledam njegove utakmice i javim da li vredi truda – ispričao je skaut i analitičar škotskog kluba.

Raman bukvalno živi za fudbal i provodi mnogo vremena gledajući ga i analizirajući igru. Iako postoji velika vremenska razlika između Škotske i Indije, ovaj tinejdžer, naravno, ide u školu i ima klizni raspored sa Dandijem.

– Imam ispite trenutno, pa nisam mnogo radio. Apsolutni san mi je da radim na najvećem mogućem nivou. Ali, uživam u onome što radim, pa ćemo da vidimo dokle ću da doguram!

VIDEO: Reakcija publike nakon ulaska Novaka na teren

Source link

Slicni artikli

Top