You are here
Home > Košarka > „E, OVO JE IZAZOV!“ Kada je video da na Igrama možda igramo protiv Hrvatske, selektor Igor Kokoškov je reagovao

„E, OVO JE IZAZOV!“ Kada je video da na Igrama možda igramo protiv Hrvatske, selektor Igor Kokoškov je reagovao


Muška košarkaška reprezentacija Srbije saznala je s kim će igrati na Olimpijskim igrama u Tokiju, ako se na njih plasira, a selektor Igor Kokoškov ne skriva da je želja svih – da se „orlovi“ tamo i nađu, bez obzira na snagu rivala.

Podsetimo, ako Srbija prebrodi kvalifikacije u Beogradu, igraće u olimpijskog grupi B zajedno sa Australijom, Nigerijom i pobednikom kvalifikacija u Splitu gde će favorit biti domaćin Hrvatska.

– Grupa će biti izazov i verujem da će košarkaški turnir na Olimpijskim igrama biti veoma atraktivan za gledaoce širom sveta. Naš cilj je da se nađemo u toj grupi i da na Igrama, napravimo što bolji rezultat, ali pre toga moramo da se kvalifikujemo kroz predolimpijski turnir. Na prvom mestu, važno je da nam igrače zaobiđu povrede i da budemo u što jačem sastavu, potpuno spremni. Ipak, u ovom trenutku je realnije da budemo više fokusirani na februarske kvalifikacije i mečeve u Gruziji. Olimpijske igre jesu cilj, ali idemo korak po korak, rekao je Igor Kokoškov sa sajt KSS-a.

Foto: Aleksandar Dimitrijević / RAS Srbija

Igor Kokoškov

U grupi A će igrati Francuska, SAD, Iran i pobednik kvalifikacione grupe u Kanadi, a u grupi C takmičiće se Argentina, Japan, Španija i pobednik kvalifikacionog turnira u Kaunasu.

Da bi se izborili za mesto na Olimpijskim igrama, izabranici selektora Igora Kokoškova od 29. juna od 4. jula 2021. u srpskoj prestonici treba da trijumfuju na turniru u konkurenciji Italije, Dominikanske Republike, Novog Zelanda, Portorika i Senegala.

VIDEO: Jokićevih neverovatnih 47 – poen po poen!

Source link

Slicni artikli

Top