You are here
Home > Atletika > MNOGI SU STREPELI, ALI… Posle 16 meseci pauze, Ivana Španović se vratila svetskim takmičenjima u velikom stilu!

MNOGI SU STREPELI, ALI… Posle 16 meseci pauze, Ivana Španović se vratila svetskim takmičenjima u velikom stilu!


Najbolja srpska atletičarka i aktuelna svetska i evropska šampionka u dvorani u skok u dalj, Ivana Španović, posle 16 meseci vratila se zvaničnim takmičenjima.

Ona je u nedelju zauzela treće mesto na veoma jakom dvoranskom mitingu u Dizeldorfu.

Ovo je bio prvi nastup Španovićeve posle veoma duge pauze sa međunarodnih takmičenja, koja je usledila kako zbog oporavka od povreda, ali i usled otkazivanja atletskih nadmetanja zbog pandemije SARS-CoV-2 tipa korona virusa.

Foto: Tanjug/AP

Ivana Španović na mitingu u Dizeldorfu, prvom posle 16 meseci pauze

Srpska atletičarka je ostvarila rezultat 6,61 metar.

Prva je bila aktuelna svetska i evropska šampionka na otvorenom Nemica Malaika Miambo sa rezultatom 6,74 dok je druga, istim skokom, bila Šveđanka Kadi Sanjija.

Ivana Španović je u prvoj seriji skočila 6,58, u drugoj 6,56, potom trećoj imala svoje najbolje ostvarenje, a onda je skakala još triput. Najpre 6,46, pa je napravila prestup, dok je u poslednjoj seriji ostvarila rezultat od 6,56 metara. Do te poslednje serije je bila druga, ali je onda „skliznula“ na treće mesto usled skoka Kadi Sanjije iz Švedske.

VIDEO: Ivana Španović šokirala mnoge bokserskom veštinom

Source link

Slicni artikli

Top