You are here
Home > Atletika > Preti da zaseni slavnog oca! Ćerka Dragutina Topića ponovo ostvarila sjajan rezultat

Preti da zaseni slavnog oca! Ćerka Dragutina Topića ponovo ostvarila sjajan rezultat


Da iver ne pada daleko od klade ponovo je dokazala naslednica velikog šampiona Dragutina Topića i Biljane Topić, nekadašnje troskokačice.

Angelina Topić je prethodne godine ostvarila nekoliko zapaženih rezultata, čime je dokazala da je velika nada srpske atletike u disciplini skok uvis. U prvim danima nove godine nastavila je da niže uspehe, pošto je ostvarila novi lični rekord.

Ona je preskočila lestvicu na 185 cm, a upravo je legendarni Top ponosno objavio uspeh njegove ćerke i čestitao svojoj naslednici na velikom rezultatu.

– Prvo takmičenje u 2021. i lični rekord, norma za svetsko prvenstvo za starije juniorke i skok za prvo mesto na svetskim rang listama. Bravo Angelina, napisao je Dragutin.

Angelina će u budućnosti imati „velike cipele“ da popuni jer je Dragutin Topić osvajao Evropska prvenstva u Splitu i Stokholmu 1990. i 1996. godine, zlato i na Svetskom juniorskom u Plovdivu 1990. i Univerzijadi 1995. i još nekoliko bronzanih medalja.

Dragutin Topić jedan je od najboljih srpskih atletičara svih vremena i bivši prvak Evrope, a od 1993. godine drži državni rekord skoku uvis sa preskočenih 2,38 m, čime deli 15. mesto na rang listi najboljih skakača uvis svih vremena.

Video: Ivana Španović šokirala mnoge bokserskom veštinom

Source link

Slicni artikli

Top