You are here
Home > Košarka > Realova četiri luda dana u Atini, tri produžetka i dve pobede

Realova četiri luda dana u Atini, tri produžetka i dve pobede

Realova četiri luda dana u Atini, tri produžetka i dve pobede

Au, kakvo putešestvije Reala po Atini… Samo tri dana pošto su odigrali dva produžetka sa Panatianikosom i pobedili, morali su Madriđani da igraju i dodatnih pet minuta sa Olimpijakosom. I njega su, šahovskim rečnikom, matirali. Ključni potez Kralja povukao je Serhio Ljulj. Dok je trener Pablo Laso pantomimom i povišenim tonom protestvovao kod zapisničkog stola što nije dobio tajm-aut, pošto je njegova ekipa jeftino primila koš od Hasana Martina koji je materijalizovao 1001. asistenciju Kostasa Slukasa u Evroligi, bek Reala je 31 sekund pre kraja, kao da je sam u dvorani, odapeo je trojku pravo u srce ekipe Olimpijakosa za 82:81.

Pokušali su Martin i Slukas kao u prethodna dva napada Olimpijakosa da izbace iz odbrambenog koloseka Reala. Ali je Amerikanac jedino uspeo da izbaci loptu u aut. Laprovtola je sa dva slobodna bacanja podigao goste na 84:81. Kada je Slukas devet sekundi pre poslednjeg zvuka sirene promašio jedno bacanje (84:82), bilo je jasno da će Real profitirati u penal završnici na koju je tačku stavio Argentinac (86:82).

Madriđani su mogli još u regularnom toku da završe posao i uhvate čarter let za Madrid pre pomoći po istočnoevropskom vremenu, iako su od sredine treće deonice igrali bez povređenog Entonija Rendolfa. Ušli su u poslednja tri minuta sa 69:63. Ali unapadi nisu imali koncentraciju kao u odbrani u kojoj je gospodario Valter Tavares koji je „polepio“ pola šuteva Olimpijakosa na tablu. Džejsiju Kerolu je sat „pobegao“ za desetinku, pa je njegov uspešan šut za tri ostao zabeležen samo na TV ekranu, ne i u zapisniku, da bi nešto kasnije Amerikanac uspeo i da izgubi loptu ostavljajući Slukasu da u poslednjih pet sekundi pgodi pobedu. Ipak Grk nije bio precizan…

Najproduktivniji u Olimpijakosu bili su Slukas sa 11 poena, 5 skokova i 7 asistencija, Martin sa 18 poena i 6 skokova i Mekisik sa 18 poena. Laprovitola je upisao 19 poena i 6 asistencija za Real Tavaresov učinak je bio 13 poena, 10 skokova i 5 blokada, dok je Ljulj upisao 10 poena i 5 asistencija, a Tompkins 15 poena.

Source link

Slicni artikli

Оставите одговор

Top